Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa TV ekranlarından yayınlanan Kent ve Başkan programında 5 ilçede hayata geçirilecek alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili müjdeler verdi. Başkan Ergün, Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya, Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli, Mütevelli ve İshakçelebi Mahallesinde yapılacak olan alt ve üstyapı çalışmalarının ihalelerinin yapıldığını ve yüklenici firmaya yer tesliminin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Başkan Ergün, “4 mahallemizde yapacağımız altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında, 26 kilometre içme suyu, 27 kilometre kanalizasyon ve 337 bin metrekare kilit parke çalışması yapacağız. Saruhanlı ilçemiz İshakçelebi Mahallesi’ne ayrıca içme suyu deposu, içme suyu arıtma tesisi inşa edilecek. Bu 4 mahallemize yapacağımız yatırımın bedeli 26 Milyon TL’dir. Allah nasip ederse çok kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İhaleler 16 Ekim’de

Alt ve üstyapı müjdelerine devam eden Başkan Ergün, “Gördes’in Güneşli, Evciler ve Ulgar Mahallesi, Gölmarmara ilçesi Ozanca Mahallesi ve Salihli ilçesine bağlı Karayahşi Mahallelerimizde toplamda 80 kilometre içme suyu, 66 kilometre kanalizasyon ve 428 bin metrekare kilit parke çalışması yapacağız. Gördes’in Güneşli Mahallesi’nde nüfus yoğun olduğu için altyapıyla birlikte 100 ve 400 tonluk içme suyu deposu inşa edilecek. Bu çalışmaların 16 Ekim’de ihalesini yapacağız. Cengiz Ergün söz verdiyse, sözünde durur” ifadelerini kullandı.

2. etap çalışmaları için de hazırlıklar sürüyor

Başkan Ergün, 2. etap alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili müjdeleri de sıraladı. EKAP’tan ihale tarihi almak için başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Ergün, çalışma yapılacak olan ilçeleri ve mahalleleri teker teker saydı.

İşte o mahalleleler:

Şehzadeler ilçesi Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi, Sancaklıiğdecik ve Yeniköy Mahalleleri,

Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi,

Saruhanlı ilçesi Kemiklidere, Çullugörece, Kayışlar, İshakçelebi ve Sarıçam Mahallesi,

Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesi,

Salihli ilçesi Köseali Mahallesi,

Alaşehir ilçesi Kemaliye Mahallesi,

Turgutlu ilçesi Urganlı, Yeniköy, Avşar, Akçapınar ve Çepnidere Mahalleleri.

Editör: TE Bilişim