Konuyla ilgili açıklama yapan Koç, “Yapacağımız program 36 haftalık bir program. Mesleki ve Teknik Eğitim mezunu olacak usta ve kalfaların eğitimi yarıda kalan, okuyamamış, okulunu bitirememiş ne kadar kalfamız, ustamız varsa hepsini meslek lisesi mezunu yapmak için bakanlık tarafından özel hazırlanmış bir program. Esnaf odası başkanlarımızın destekleriyle Manisa’daki bütün esnaflara duyurulacak. Başvurular bu hafta Cuma gününe kadar devam ediyor. Önümüzdeki hafta komisyonlar başvuruları değerlendirecek. Ondan sonra Ekim ayında da programı başlatıyoruz. 36 haftalık bir diploma programı. Ne kadar liseyi bitirmeye ihtiyacı olan ustamız varsa meslek lisesi diplomasıyla mezun etmiş olacağız” dedi. 
Bu programa 11 12. Sınıf öğrencilerinin dahil olduğunu belirten Koç, “Tahmini olarak 1200-1300 öğrencimizin bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz. Tahmini 700-800 civarında bir usta beklentimiz var. Pandemi nedeniyle çok yoğunluğun olması bizim işimize gelmez. Ama var olan programı da kaçırmasınlar.  Bir an önce de lise diplomasını alsınlar diye bekliyoruz açıkçası. Toplamda 2 bin sayını buluruz. İnşallah liseyi bitirmeyen ustamız kalmayacak. Ustalık belgesi olan herkes bu programdan faydalanacak. Kalfalık belgesi olan herkes buna başvuracak. Ve sonuçta mesleki ve teknik eğitimin kalitesini birkaç basamak yukarıya taşımış olacağız bu program sayesinde. Gölmarmara ve Köprübaşı hariç 15 ilçemizde bulunan mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde eğitimler verilecek. ” dedi. 

En az ortaokul (ilköğretim) mezunu olup ve ustalık belgesine sahip olanlar telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması sahibi olabilecekler.  Telafi eğitimine başvuru yapanlar 36 haftalık telafi eğitimi alacaklar ve başarılı olmaları durumunda ilgili meslek dalında meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklar. Telafi eğitiminde devam zorunluluğu vardır. 6 haftadan daha fazla derslere devam etmeyenler başarısız sayılacaklar.  Lise mezunu olup ustalık belgesine sahip olanlar ustalık belgesinde belirtilen dalda meslek lisesi diplomasını doğrudan alabilecekler.

Editör: TE Bilişim