Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kontrollü normalleşme sürecini açıkladı.

Manisa orta riskli bölgede

Bakan Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz" dedi.  Bakan Koca'nın açıkladığı son haritada  Manisa orta riskli bölgede, sarı kategoride yer alıyor.

Manisa'da uygulanacak yeni kararlar neler?

Orta riskli bölgede yer alan Manisa'ya ilişkin yeni kararlar şöyle:

- Manisa'da hafta sonu kısıtlaması kaldırıldı.

- Manisa'da ilkokullar, ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretim başlayacak.

- Manisa'da restoran, kafeterya, lokanta, tatlıcı, pastacı, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecekler.

- Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler Manisa'da sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan kısıtlamalar Manisa'da kaldırıldı.

- Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler Manisa'da 100 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

- STK'lar, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

Not: Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Ayrıca her hafta risk durumuna göre illerin renkleri yeniden tespit edilecek. Her iki haftada bir de normalleşme uygulaması güncellenecek. Valilikler başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulları bu güncellemeye göre uygulamayı gözden geçirecek ve yeni düzenlemelere gidebilecek.

(Diyar Aslan / Manisahaberleri.com)

Editör: TE Bilişim