Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de uyuşturucu ile mücadele tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Vali Karadeniz, “Kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler ve STK ların desteği ile ilimiz genelinde,  Uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu Metruk Bina olarak tespit edilen 584 binadan, 373 metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, 109 metruk binanın onarımı sağlanarak güvenli hale getirilmiştir, kalan binaların yıkım/onarım ve rehabilite çalışmaları devam ediyor.  Yapılan bu çalışmaların yanı sıra uyuşturucu ile mücadele de ailenin katkısı büyük önem arz etmektedir. Özellikle annelerimizin bu konuda bilinçli ve eğitimli olması, yürütülen mücadelenin başarıya ulaşması açısından önemli bir faktördür” dedi. 
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesinin faaliyete geçtiğini ifade eden Vali Karadeniz, “ Projenin amacı; Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı, Aile içi iletişim, Çocuk/ergen iletişimi, Bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri konularında, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi, anneler aracılığıyla uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesidir. Yapılan anketlerde uyuşturucu bağımlısı bireylerin annelerinin yüzde 90 oranında ev hanımı olduklarının tespit edilmesiyle uyuşturucu kullanımına yönelik önleyici faaliyetler bütününün mikro bazda hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. Annelerin, çocuklarında meydana gelen ruhsal ve fiziksel değişikleri fark ederek analiz bilincine ulaştırılmasıyla çocuk ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığının büyük oranda önüne geçileceği öngörülmektedir. Tüm paydaş kurumlarımız ve STK ların desteğiyle, "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesinin sürekliliğinin sağlanması ve faaliyetlerin eksiksiz yerine getirilmesiyle daha çok anneye ve hedef kitleye ulaşmalıyız. Bu projenin hazırlık ve yayın sürecine katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve annelerimize teşekkür eder, projenin uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerinde faydalı olması ümidiyle sürdürülen çalışmalara yön vermesini dilerim. Riskli olarak tespit edilen 17 park ve rekreasyon alanına kamera sistemi kurulumu tamamlanarak bu alanların güvenliği sağlanmıştır. İlimiz genelinde aydınlatması olmayan ya da aydınlatması zayıf olan sokak ve park alanlarında 2 bin 74 adet sokak lambası aktif hale getirilmiştir” diye konuştu. 
Vali Karadeniz, “2021 yılı içerisinde kolluk kuvvetlerinin il genelinde yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde; 12 bin 446 gram esrar, bin 55 adet sentetik hap, 28 bin 57 gram bonzai, 1.994 kök kenevir bitkisi, 56 gram eroin, 100 gram kokain, 71 gram afyon sakızı, 30 bin 383 adet sentetik ecza maddesi, 7 bin 415 gram metamfetamin, 89 gram skunk maddesi, 1 milyon 182 bin 500 kök haşhaş bitkisi ele geçirilmiş, Meydana gelen 1.437 Narkotik Madde Kaçakçılığı olayında 2 bin 87 şahıs yakalanarak adliyeye sevk edilen 182 şahıs tutuklanmıştır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Karadeniz ve protokol üyeleri narkotik köpeği Kiraz ile fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim