Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde azalan hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAFTA SONU YAĞIŞLI

Manisa'da Salı günü rüzgarlı hava etkisini gösterecek. Kentte yaklaşık 10 gündür devam eden dondurucu soğuklar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. En düşük sıcaklık Çarşamba günü -3 derecelere kadar gerileyecek. Hafta sonu havalar yeniden ısınıyor. Cumartesi günü en yüksek sıcaklık 10 dereceye çıkacak ve yağışlı hava etkili olacak.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Editör: TE Bilişim