Haber: Ahmet Ünsal

Seçimlerin gerek Bulgaristan’da kalarak yaşamlarını sürdüren gerekse Türkiye’de bulunan akrabaları için çok önem arz eden milletvekili seçimleriyle ilgili pasaportlarını alarak oylarını kullanacakları Yunusemre ilçesi Güzelyurt 23 Nisan İlkokulu'nda kurulan sandıklara geldiler. Yaşlılar bastonlarının ve çocuklarının desteği ile okulun yolunu tuttular. Manisa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı Altan Hafızismailoğlu ve yönetim kurulu ekibinin büyük tedbirler aldığı seçimlerde sosyal mesafe, ateş ölümü ve HES kodu uygulaması altında sandığa alındı.

Manisa’dan 2000’e yakın Balıkesir’den 1000’in üzerinden çifte pasaportlu vatandaşın oylarını kullanmaya başladığı 23 Nisan İlkokulu çevresinde doğa bilecek her hangi olaylara karşın polis birimleri de gerekli önlemleri arttırdı. Balıkesir ilinden gelen kalabalık topluğun okul bahçesinde oluşturduğu yoğun kalabalığı gören Bulgaristan seçim heyeti sorumlusu dernek yetkililerini kalabalığın sosyal mesafe kuralları kriterlerini ortadan kaldıracak oluşumun olması durumundan oy kullanımını askıya alacağız uyarısı okul bahçesinde bulunanlara sosyal mesafe uyarısında bulunuldu.

Manisa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkan Mustafa Kader ise yapılan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bugün 4 nisan Bulgaristan parlemonto seçimleri dolayısıyla Manisa’da 23 Nisan ilkokulunda Çifte pasaportlu hemşehrilerimiz oy kullanıyorlar. Bu oylar Bulgaristan’daki genelde seçimlerine büyük oranla katkı sağlamaktadır. Oldukça yoğun bir katılım var. Balıkesir’den Manisa’nın ilçelerinden merkezden oldukça yoğun katılımla seçimleri güvenlikli şekilde yapmaktayız. Özellik bu konuda hassas davranan hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Burada esas amacımız mevcut milletvekili sayısını daha da yukarılara taşıyarak bizleri daha iyi temsil etmeleri sağlamak” dedi.

Onursal Başkan Mali Müşavir Mustafa Kader, seçimlerde elde edilecek hedeflerle ilgili olarak da,  “Şuan itibariyle 27 milletvekili var. Daha önceki seçimlerde 37’ye kadar milletvekili sayısı çıkmıştı. Bu sefer ki seçimlerdeki amacımız 40’ı bulmak. Daha önceki yıllarda hemen hemen 980 seçmen oy kullanmıştı. Bu sefer bin’in üzerinde seçmenin oy kullanacağını tahmin ediyorum, katılımda onu gösteriyor. İnşallah iyi bir netice alırız” diye konuştu.

Başkan Kader, Balıkesir’de vatandaşların oylarını Manisa’da kullandığına işaret ederek, “Manisa’da yapıldığı gibi İzmir’de, Bursa’da, İstanbul’da  Edirne’de seçimler aynı şekilde devam etmekte.Bize Manisa merkez ve Balıkesir’den geliyor.Balıkesir’de sandık yok oradaki vatandaşlarımızı buraya taşıyoruz otobüslerle burada oy kullanıyorlar. Manisa’da tek sandık var” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim