Manisa Barosu’na kayıtlı yaklaşık 100 kişilik avukat grubunun katıldığı törende önce saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra anıta çelenk sunuldu. 
Yeni adli yıl çelenk sunma töreninde konuşan Manisa Barosu Ali Arslan, bu yıl Adalet Bakanlığı’nın pandemiyi bahane ederek kutlama törenlerine yasak getirdiğini, ancak kendilerinin bu yasağa uymadıklarını ifade etti. 
Manisa Baro Başkanı Arslan yaptığı açıklamada,  “Pandemi sebebiyle Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelge var. Pandemi sebebiyle çelenk yapılmamasını istiyor. Bizde bu sene daha geniş bir katılım ile yeni adli yılın açılışı için Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunmak istedik. Çünkü hem milli bayramlarımızın kutlanması, hem de bu tür özel günlerin anılması ne yazık ki siyasetçiler tarafından bilinçli olarak yasaklanmaktadır. Ancak siyasi iktidar farklı bölgelerde farklı etkinliklerde kutlamalarını gerçekleştiriyor. Adli yıl açılışları vatandaşlarımızın bilinçlendirileceği, hukukun üstünlüğünün savunulduğu, hak arama özgürlüğünün dile getirildiği, ülkedeki haksızlıkların dile getirildiği bir ortamdır. Ancak bu ortam bu engellenmek istenerek Adalet Bakanlığı tarafından çelenk koyma törenlerinin iptal edilmesiyle ilgili bir genelge yayınlanmış durumda. Biz bu yazıya uymayacağımızı dile getirdik. Hiçbir siyasi irade halkın önüne çıkarak ülkemizde hem avukatların, hem de yargının sorunlarını dile getirmemizi engelleyemez.’’ dedi. 
Manisa Baro Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, bu yıl 80 baronun tüm itirazlarına rağmen Çoklu Baro sisteminin önünü açılmasına karşın yargının ve savunma mekanizmasının siyasallaşmamasına karşın baroların direnişlerinin devam edeceğini ifade etti.  Baro Başkanı Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Yargının her türlü baskı ve etkiden uzak, tam bir tarafsızlık ve bağımsızlık içinde  yargılama faaliyetlerinde bulunmasının koşullarının oluşturulması gerekmektedir. Beklentimiz halkın sosyal medya üzerinden adalet arayışında olması değil, yargı makamları nezlinde adalet arayışını sürdürmesidir. Bunun içinde yargının hukuka uygun ve adil yargılama ilkelerine bağlı olarak yargılama faaliyetini gerçekleştirmesi ve nihayetinde vereceği kararlardan hareketle duyulan güvenin bir an önce sağlanması zorunludur. Hukukun bittiği yerde tiranlık başlar sözünden hareketle, vatandaşlar için hukuk güvenliği sağlayan ve evrensel değerlerle uyumlu olan hukuk sistemini inşa etmek için avukatlar, bugün olduğu gibi yarınlarda da mücadelemizi sürdüreceğiz. Mesleki ve toplumsal sorunlara karşı verdiğimiz mücadelede tüm meslektaşlarımız ve barolarımız omuz omuza vermelidir’’

Editör: TE Bilişim