Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Covid-19 Tedbirlerine İlişkin kararlar aldı. Manisa'da 65 yaş üstüne kısıtlama geldi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kararda kısıtlamanın 65 yaş ve üstü vatandaşların sağlığını koruyabilmek amacıyla getirildiği bildirildi.

Halk arasında kısıtlama saatleri çokça konuşulmaya başlandı. 65 yaş üstü vatandaşlar hangi saatlerde dışarı çıkabilir?

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Covid-19 Tedbirlerine İlişkin kararlarında yer alan detaya göre, 65 yaş üstü vatandaşlar her gün sadece 10:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabileceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Artan vaka ve ölüm sayıları göz önünde bulundurulduğunda, yüksek risk grubu olarak değerlendirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek amacıyla, her gün sadece 10:00 ile 16:00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkma serbestisi tanınmasına, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına, bu karardan 65 yaş ve üstü kamu görevlileri ile her hangi bir işyerinde çalıştığını ve/veya işyeri sahibi olduğunu belgeleyenler ile tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin kırsal mahallelerle sınırlı olmak kaydıyla muaf tutulmasına karar verilmiştir."

Kısıtlamanın koronavirüs pandemisi nedeniyle artan vaka yoğunluğunun azalmasının ardından kaldırılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim