6 siyasi partinin Şehzadeler ilçe örgütleri ve ADD'nin ortak açıklaması şöyle:

"Yüzyıl önce yokluklar ve zorluklar içinde, geleceği belirsiz bir ülkeydik. Geleceği parlak, çocukları mutlu, gencleri umutlu, yetişkinleri huzurlu bir ülkemiz olsun istedik. Bu inançla çıktığımız yolda azimle yürüdük. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet bizim pusulamız oldu. Cumhuriyetle birlikte kendi seçtiğimiz yolda yürüme özgüvenini kazandık !

  Uzun yıllardır gereken coşkuyla kutlayamadığımız çok değerli milli bayramlarımızın en değerlisi Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yıldönümünü şehrimizde coşkuyla kutlanması için 6 Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı ve ADD ile birlikte "Cumhuriyet ve Atatürk te Buluşuyoruz" Platformunu oluşturduk.
1-  28 Ekim Perşembe günü akşamı 19.30'da Sultan önünden başlayıp, Hükümet Meydanında bitecek Fener Alayı düzenledik.
2- Fener Alayı nın bitiminde Hükümet meydanında kurulan dev sahnemizde önce Kurtuluş Savaşında dağlarda çoban ateşi yakarak özgürlüğümüzü başlatan Efeler gösteri yapacak. Ardından ülkemizin çok sevilen gruplarından RETROBÜS Grubu halkımızla birlikte şarkılarını CUMHURİYET için söyleyecek. Konser alanında halkımıza ikramlarımız olacak.
3- Tüm etkinlikler de parti bayrakları ve logoları olmayacak sadece Şanlı Bayrağımız ve Atatürk posterleri taşınacak, sallanacak.
Tüm halkımızı en büyük bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz.
Biliyoruz ki Cumhuriyet cesarettir !
Cumhuriyet Mücadeledir !
Cumhuriyet Özgürlüktür !
Cumhuriyet Gelecektir !"

Editör: TE Bilişim