İşte Manisa'da 2019 yılına damga vurarak ulusal basında geniş yer bulan 10 gelişme...

VOLKSWAGEN 'MANİSA' DEDİ

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'ya yatırım yapacağı haberleri gündemi yıl boyunca çokça meşgel etti. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan bilginin ardından Volkswagen'in Manisa'da şirket kurduğu öğrenildi. 164 milyon dolarlık yatırımda şirketin adı Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ oldu. Volkswagen'in önümüzdeki süreçte Manisa'da 1.4 milyar euro yatırım yapması ve 4 bin kişiyi istihdam edeceği öngörülüyor.

ERGÜN YENİDEN BAŞKAN

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 1 milyon 52 bin 970 seçmenin bulunduğu ve ilçelerde büyük yarışın yaşandığı Manisa'da Cumhur İttifakının adayı MHP'li Cengiz Ergün, yüzde 52'lik bir oyla üçüncü kez Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Millet İttifakının İYİ Partili adayı Orkun Şıktaşlı ise 38'da kaldı.

CİNNET GETİREN GENÇ DEHŞET SAÇTI: 3 ÖLÜ

Olay, 19 Nisan günü Manisa'nın Yunusemre ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, tartışarak ayrıldıkları kız arkadaşı Rabia Bayram'ın (23) evine giden Tennur Ö. (31), kız arkadaşının annesi Fatma Bayram'la (48) tartıştı. Tartışmada yanındaki silahla Fatma Bayram'ı vuran genç, dışarıya kaçan kız arkadaşının peşinden sokağa fırladı.

Genç kızı da sırtından ve başından vurarak öldüren Tennur Ö., başına sıktığı kurşunla intihar etti. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Sağlık ekipleri 3 kişinin de hayatını kaybettiğini tespit etti. 3'ü evde, 6'sı sokakta 9 kovan ve fişek ile intihar eden gencin yanında olayda kullanılan silah bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olay sırasında baba Tuncer Bayram'ın evde uyuduğu öğrenildi.

MANİSA'DA SEL: VATANDAŞAR BOTLA KURTARILDI

Manisa'da üç gün yoğun etkili olan kuvvetli sağanak yağmur, nehir ve su kanallarının da taşmasına sebep oldu. Şehzadeler ilçesine bağlı Yeni Harmandalı Mahallesi kırsalı da Gediz Nehri'nin taşması sonucu sular altında kaldı. Bağ ve çiftlik evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanları bot yardımıyla kurtarıldı.

İYİ PARTİ'NİN TEK MANİSA MİLLETVEKİLİ, AK PARTİ'YE GEÇTİ

İYİ Parti'nin Manisa'dan meclise gitme hakkı kazanan tek milletvekili Tamer Akkal, Ak Parti'ye geçti. Akkal'a parti rozetini Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Tamer Akkal'ın Ak Parti'ye katılmasıyla birlikte AK Parti'nin Manisa'daki milletvekili sayısı da 6'ya yükselmiş oldu.

EMNİYET VE TUGAY KOMUTANLIĞINDA DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Emniyet Müdürleri kararnamesiyle Türkiye genelindeki 49 Emniyet Müdürünün görev yerleri değişti. Manisa'da Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in yerine Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy atandı.

Manisa'dan Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere'nin Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atanmasının ardından, 1. Komando Er Eğitim Tugay Komutanlığına Şırnak'tan atanan Piyade Albay Sebahattin Kalkan getirildi.

SUYA ZAM

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 17 ilçede yürütülen içme suyu, kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri ve dere ıslahları gibi yatırımların hız kazanması için su ücret tarifelerinde düzenlemeye gidildi. Manisa Büyükşehir Belediye MASKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 2.oturumunda CHP ve İYİ Parti’nin red, MHP ve AK Parti grubunun ise kabul oylarıyla MASKİ’nin su tarifesine zam yapıldı. 

AKHİSARSPOR 25 YIL SONRA KÜME DÜŞTÜ

Spor Toto Süper Lig'e sezonunun bitimine 2 hafta kala veda etmesi kesinleşen Akhisarspor, 25 yıl sonra küme düşme üzüntüsü yaşadı.

ESKİ GARAJ

Manisa'da Eski Garaj Yeni Projenin iptal edilmesinin ardından eski garaj bin araçlık otopark oldu. Avni Gemicioğlu Caddesi'nde kurulan Perşembe pazarının yeniden eski garajın yanına alınması kararlaştırıldı. Perşembe pazarının taşınma hazırlıkları sürerken, pazarın taşınacağı alanın 500 araçlık açık oto pazarı olması kararlaştırıldı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN MANİSA İL BAŞKANLARI DEĞİŞTİ

Seçimlere 'Cumhur İttifakı' adıyla giren Ak Parti ve MHP, Manisa'daki il başkanlarında değişikliğe gitti. Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli'nin yerine Salih Hızlı getirildi. MHP'de de Erkan Öztürk görevden alınarak yerine Ömer Baysal görevlendirildi.

Editör: TE Bilişim