Etkinlikte konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, öğretmenlerin sorunlarının her yıl çığ gibi büyüdüğünün altını çizdi. 
Kendisi de öğretmen olan CHP’li Balaban açıklamasında şöyle konuştu; “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerimizin bu önemli gününü kutluyorum. 19 yıllık AKP iktidarında eğitimin sorunları azalacağına çığ gibi büyüdü. Öğretmenler arkadaşlarımızın sorunları azalması beklenirken, tam tersine bir kaos haline gelecek şekilde büyüdü. Türkiye’de atanamayan öğretmenler ordusu oluştu. Bu gün yaklaşık 450 bin öğretmen atanamayan öğretmen var. Bu öğretmenlerimiz hayatlarını değişik alanlarda kazanmaya çalışıyorlar. Yarısı da işsiz olarak hayatını bunalım içinde sürdürmeye çalışıyor. Öğretmenlik dünyada en kutsal, en yüce mesleklerden biridir. Çünkü öğretmen toplumu dönüştürür, toplumun öncüsüdür, aydınlanma savaşçısıdır ve her anlamda çağdaşlığın, aydınlanmanın güvencesidir. Bizler öğretmenlerimizin bugüne kadar fedakarca yaptıkları çalışmaları unutmadık. Bu ülke dünyada örneği olmayan kendine özgü bir Köy Enstitüleri modeli yarattı. Eğitim olmadan ve eğitimin en önemli unsuru olan öğretmen olmadan bir ülkenin kalkınması, gelişmesi mümkün değildir. CHP iktidarında liyakata dayalı bir eğitim sistemini kuracağız. Öğretmenler arasındaki ayrıma son vereceğiz. Köylere kadar eğitimi yeniden götüreceğiz.”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise kendisini de öğretmen olduğunu ve yaşadıkları her türlü zorluklara rağmen geleceğe aydın nesiller yetiştirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. 
CHP’li Gürtunca ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “Atatürk’ü başöğretmen olarak kabul edip bu ülkenin şanlı bayrağının dalgalandığı her karış vatan toprağında görev tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Bizler öğretmen el açmaz, itaat etmez, yalvarmaz, ders verir şiarıyla ülkenin her tarafından 83 milyon insanın çocuklarını ayrım gözetmeksizin, fedakarca çalışan öğretmenleriz. Her türlü güçlükleri yaşasak ta, ötekileştirilsek te, mobinge uğrasak ta, ekonomik sorunlarla boğuşsak ta bunların hiçbiri bize ülkemize aydın bir gelecek nesil bırakmak için verdiğimiz mücadeleye engel teşkil etmiyor. CHP iktidarında öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunlara tek tek çözüm bulacağız. Yıllardır beri dile getirilen ancak uygulamaya geçirilmeyen her öğretmene 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiyesini iktidarımız döneminde hayata geçireceğiz. Öğretmenler arasında sözleşmeli, kadrolu ve vekil öğretmen diye bir ayrımcılık mevcut. Böyle bir şey yok. Öğretmen öğretmendir. İktidarımızda tüm öğretmenlerimiz aynı statüde olacak. Ayrımcılık kalkacak. Bu ülkeye yapılan en büyük kötülüklerden biriside köy okullarının kapanmasıdır. İktidarımız döneminde bu köy okullara tekrar açılacak. Köydeki çocuklarımız ile öğretmenleri buluşacak.”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 19 yıllık iktidarı döneminde eğitim alanında uyguladığı yanlış politikaları eleştirerek, “24 Kasım Öğretmenler Gününü buruk bir şekilde kutluyoruz. Ne yazık ki eğitim camiasının geldiği nokta ortada. AKP iktidarında öğretmenler ve eğitim camiası sorunlarla boğuşmakta. Atanamayan öğretmenlerin durumu ortada. Öğretmenlere baskının, mobingin hat safhalara ulaştığı zamanı yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz artık ek ders ücretlerini bile alamıyorlar. Ücretli öğretmenlik yapanların ise aldıkları maaş asgari ücretin altında. Atanamayıp ta intihar eden öğretmenlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet ayaktaysa işini çok iyi yapan ve geleceğe başarılı nesiller yetiştiren cefakar, fedakar öğretmenlerimiz sayesindedir. CHP iktidarında öğretmenlerimiz sorunlarının çözüldüğü bir ülkede yaşacaklarının sözünü veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim