Yaklaşık 50 yıldır bir asfalt çalışması yapılmayan, bugüne kadar geçici tamiratlar yapılan Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi gurup yolunda Manisa Büyükşehir Belediyesi genişletme çalışmasının ardından sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi.

Manisa'ya sağanak yağış uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor Manisa'ya sağanak yağış uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor

Uzun yıllardır asfalt çalışmasını bekleyen Akhisar ilçesi Hasköy Mahallesi sakinlerinin özlemine Manisa Büyükşehir Belediyesi son verdi. Hasköy ile birlikte yaklaşık 6 mahallenin gurup yolunda önce genişletme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, ardından gerçekleştirdiği asfalt çalışmasıyla vatandaşları konforlu yolla buluşturdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da; Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Tahsin Arslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Ensivri, Akhisar Şantiye Şefi Murat İpek, Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Sarnıç Mahalle Muhtarı Harun Doğan, Kabaağaçkıran Mahalle Muhtarı Yüksel Durgut, Durasıl Mahalle Muhtarı Ali Rıza Durmuş, Hasköy Mahalle Muhtarı Metin Koca ile birlikte mevcut yolda incelemede bulundu. Mahalle muhtarlarıyla tek tek selamlaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yürütülen çalışmalar hakkında teknik bilgi veren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, “Hasköy Mahallemizde gurup yolunda çalışmalarımızı tamamladık. Gördes ilçemize bağlayan karayollarına devam eden gurup yolu da 20 kadar mahallemize hizmet vermektedir. Mevcut yolda genişletme çalışmalarının ardından sathi kaplama çalışması gerçekleştirdik. 5 buçuk kilometrelik bu güzergâhta, mevcut yol genişliği ortalama 5 metredeyken genişletme çalışmasıyla yaklaşık 7-8 metre civarına çıkardık. Yağmur suyu geçişlerini sağlayabilmek amacıyla hendek ve koruge boru çalışmalarını da tamamladık. Önümüzdeki sezonda da diğer mahallerimizde asfalt çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda mahalle muhtarlarımızın gösterdiği hassasiyet konusunda teşekkür ediyorum. Çalışmalar boyunca arazide bulunarak ekiplerimize de destek verdiler” dedi.

Çalışma yapılan yolun ilçe sakinlerinin yoğun olarak kullandığı bir güzergâh olduğunu belirten Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Tahsin Arslan da, “Burası Akhisar’a çok yakın bir mahallemiz. Aynı zamanda 5-6 tane bağlının kullandığı bir yol. İlçe merkezinde vatandaşlarımızın da zeytin tarlalarına ulaşım nedeniyle çok kullandığı bir yol. Zeminin tarla seviyesinden yükseltilmesi nedeniyle vatandaşlar özellik çok memnun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz. Yolumuz genişletildi, yükseltildi ve sathi kaplama çalışması yapıldı” diye konuştu.

Grup yolunda yürütülen asfalt çalışması nedeniyle memnuniyetini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Ensivri de, “Çok sayıda mahallenin kullandığı grup yolu. Çok teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi Cengiz başkan bizim isteklerimizi kırmadı. Her zaman şunu söylüyoruz. Cengiz başkanla çalışmaktan Manisa Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyesi olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş de yolun daha önce çok kötü bir görünümde olduğuna dikkat çekerek, “58 yaşındaydım. 2014 yılından beri Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini alıyoruz. Bu yıl oldukça fazla hizmet aldık. Daha ihtiyaçlarımız tabii ki var. Zamanla hepsinin olacağına inanıyorum. Yolumuz çok güzel oldu. Daha önce bir araba zor geçiyordu. Şuan genişlemesi de mükemmel olmuş. Cengiz başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: iha