Manisa Pazarcılar Odası Esnaf Başkanı Halim Şener, alınan tedbirlerin halkın sağlığı için, toplumun sağlığı için alındığını açıkladı. Gelen kanunları, genelgeleri pazarcı esnafına bildirdiklerini kaydeden Şener, “Pazaryerlerinde 3 metre kuralı, maske takma kuralına uyulmaya çalışılıyor. Bağırmak, seçmek olayları genellikle yüzde 100 olmasa da yüzde 95 kalkmış durumda.  Halkımızda bu konuda duyarlı. Halkımız alışverişe geldikleri zaman çabuk alışveriş yapıyorlar. Esnafımıza, halkımızı teşekkür ediyoruz. Pazaryerlerimiz bütçelerine uygun. Sıkışıklığa meydan vermeden seçme konusunda bize duyarlı davranırlarsa çok iyi olur. Seçilmek istenen malları kendi sağlıkları açısından seçmezlerse çok daha iyi olur. Esnafımız da bu konuda biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. 
İkinci bir emre kadar Alaybey ve Laleli pazarlarının Cuma günleri kurulacağını ifade eden Şener, “Pazartesi günü Karaköy Pazarımız, Pazar günü kurulan Nurlupınar pazarımız Pazartesi günü kurulacak. Pazar günü kurulan Horozköy pazarımız Çarşamba günü kurulacak. Güzelyurt pazarımız Salı günü. Perşembe günü de Muradiye pazarımız devam ediyor. Perşembe Pazarımız mevcut yerinde gününde açılmakta. Hafta sonu da saat 10.00 ile 17.00 saatleri arası manavlarımız açık. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Halkımız rahatlıkla pazaryerine gelir. Alışverişini yapar.” diye konuştu. 
Virüsün bulaştığı yerlerin daha çok kapalı alanlar olduğunu kaydeden Başkan Şener, “Bulaşıcıların dörtte üçü kapalı alanlarda oluşuyor. Pazaryerlerimiz açık alandadır. Yeter ki vatandaşlarımız pazaryerlerinde toplu olarak durmaması, bu konuda da hepimiz üzerimize düşen görevi yapacağına inanıyorum. Ortalama 350-360 civarında esnafımız var burada. Normalde cumartesi açılan pazar yerimiz ilk defa burada Cuma günü kuruldu. Bu konuda pazarı denetledik. Haftaya daha da bir düzen oluşur. Bu hafta da gayet normal ve sağlıklı bir ortam mevcut.  Bu Pazar 25 senedir burada. O zamanlar perşembe pazarının kapanması gündemdeydi. Sonra tekrar Alaybey halkı burada pazaryerini istedi. Perşembe ile yan yana olmasına rağmen Alaybey halkımız Perşembe pazarı için 2 yüz metre öteye gitmedi.  Perşembe pazarında bulunda halkımız da Alaybey’e gelmedi. Alaybey pazarımız buradaki kesime hitap ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim