Manisa Kantin-İş Sen İl Temsilcisi ve Manisa Kantinciler Derneği eski Başkanı Vahdettin Özkan,  kantinci esnafı olarak okulların kapandığı günden bu yana zor günler geçirdiklerini söyledi. Manisa’da 100-120 civarında kantinci esnafı olmak üzere Türkiye geneli 300 bin esnafın bulunduğunu, bunun yanında çalışanlarla beraber 1 milyonu geçtiğini vurguladı. Özkan, devletten destek istediklerini açıkladı. 
Tüm Türkiye genelinde pandemiden dolayı en uzun süre kapalı kalan esnaf grubunun kantinci esnafı olduğuna dikkat çeken Özkan, “Kantinci esnafımızı elektrik, kira, su, vergi giderleri, SSK giderleri pandemi döneminde bile devam etti. Vergi kaydımızı silemiyoruz. Şuanda bu giderleri karşılayacak durumda değiliz. Ülkemiz genelinde binlerce kantinci esnafımız zor durumda. Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. 
Bir şekilde kendi imkanlarıyla bugüne kadar geldiklerini vurgulayan Özkan, “Fakat artık kantinci esnafı olarak bizlerin dayanacak gücü kalmadı. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla bir nebze olsun soluk almış durumdayız. Park, bahçe, Pazar, düğün, AVM, ziyaretler, deniz, seyahat, cafeler, barlar, restorantlar açıkken sadece okulların kapalı olması düşündürücüdür” dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kantinlerin 16 Mart’tan itibaren eğitim ve öğretime ara verilmesiyle kapatıldığını Özkan, “Buna hazırlıksız yakalandık. Elimizde olan ürünleri geri vermek istedik ama firmalar almadı. Tarihleri geçtiğinden dolayı çöpe atmak zorunda kaldık. Satıcı firmalar ürünleri geri almayınca ürünlerin son kullanım tarihleri geçmiş oldu. Bundan dolayı da kantinci esnafı da zarar etmiş oldu” diye konuştu. 
Devletin ülkemiz genelindeki binlerce kantinci esnafı düşünerek adım atmasını beklediklerini belirten Özkan, taleplerini sıraladı: “Bu yıl kantinlerden kira alınmasın. Kantinler dışarıdan daha güvenlidir. Bağ-Kur ve SSK primlerimizin affını istiyoruz. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak istiyoruz. Eğitim engel tanımaz. Kantinlerimizi Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlerimiz her hafta ve her ay rutin olarak denetliyor. Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. O an öğretmenin öğrencinin gönül kapısından girerek zihnine ulaşır ve o an eğitim başlard. Okulların mutlaka açılması gerekir. Çocuklarını okula gönderen velilerin içi rahat olsun. Kantinci esnafın öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını kendi sağlığından daha fazla düşünür. Hijyen, temizlik, dezenfektan, maske, mesafe kurallarına harfiyen uyarız. Kantin okulun mutfağı parlayan yüzüdür.”

Editör: TE Bilişim