Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Mecliste de zaman zaman televizyonda da izliyoruz. Gerçekten de bu esnaf teşkilatına devamlı destek vermektesiniz. Biz de Manisa’mızda sizi ağırlamaktan esnafımızın yanında olduğunuzdan dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum. Tabi anlattığınız gibi kamyoncu esnafımız baktığınız zaman yolların emniyet mensubu olarak görüyorum ben. Yola çıktığın zaman ne kadar otobanlar yapılmış da olsa kamyoncu esnafın bilhassa bayram günlerinde kamyoncu esnafa yasak geliyordu.  Yapılmış olduğumuz araştırmalarda kaza oranlarının çok yüksek olduğunu görüyorduk. Kamyoncu esnafımız yolda olduğu zaman gerçekten de özel araçların yola da daha uygun hareket ettiği görülüyor. Bunu belirtmek isteriz. Çok iyi konulara değindiniz. Başta 9 saat- 4.5 saat araç kullanımından sonra 30 dakika dinlenme çok sıkıntılar yaşatmıştır. Manisa başta Şoförler Odası olarak kooperatifte bazı çalışmalar neticesinde ilgili federasyonumuza, merkez birliğimize bu gibi sıkıntılar bir dosya halinde sunduk. Bunu gerekli yerler ile görüştük. Yolar çok güzel ama nakliyeci esnafına o otobanlarda belirli bir dinlenme tesislerinin yapılmaması bir eksiklik. 50-70 kilometre arasında dinlenme tesisi var ama bizim kamyoncu esnafımıza değil.  Bu kamyoncu esnafımız içinde olursa esnafımız 1-2 saat orada geçirir diye düşünüyoruz. Köprü ve otoban giriş fiyatları çok yüksek. Bunun ile ilgili federasyonla görüştük. Hiç olmazsa belirli saatlerde yüzde 50 indirimli kamyoncu esnafımızın oralarda geçmesi sağlanabilir” dedi.
Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Mustafa Şahintepe, enflasyon farklarından dolayı fabrikalardan istediklerini alamadıklarını vurguladı. Pandemi döneminde taksi ve kamyoncu esnafının iş yaptığını ancak otobüsçülerin büyük sıkıntı yaşadığını kaydeden Şahintepe, “Devletimiz pandemi döneminde bize çalışacaksınız dedi. Bizler çalıştık ama cebimizde artık parayı tutamıyoruz çünkü kazanamıyoruz. Kazandıklarımız bizim giderlerimizi karşılayamıyor. Maalesef maliyetlerimiz çok fazla. Devletimiz şoför esnafına, kamyoncu esnafımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Biz 3 gün İstanbul’a gıdayı taşımazsak İstanbul açından ölür. Benim üyem 24 saattir yatıyor karın altında izin falan yok. bu çileleri bizler çekiyoruz. Bize sahip çıksınlar” diye konuştu. 
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şoför esnafına destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Enginyurt, kamyoncunu sorununu her alanda dile getireceklerini belirtti. Manisa’nın eskiden pamukta önde gelen illerden biri olduğunu vurgulayan Enginyurt, “Manisa’da pamuk üretimi yapıldığı dönemlerde pamuğun ekonomiye katkısını en iyi bilen Manisa’daki kamyoncudur. Pamuğun her şeyi para ediyordu. Pamuk 7-8 kesime iş imkanı sağlıyordu. Uşak’tan, Balıkesir’den insanlar Manisa’ya çalışmaya geliyordu. Hükümetimiz pamuk üretimini bitirdi. Pamuk bitince bunun en büyük zararını kamyoncu esnafı çekiyor. Kamyoncu 6-7 yıl öncesine göre yük taşıyor ama maliyetler her geçen artıyor. Bundan dolayı kamyoncu esnafın Türkiye’nin en çilekeş esnafıdır. 15-20 gün boyunca ailesini göremiyor. Kamyoncular büyük fedakarlıklar yapıyor. Ordu’nun fındığını Manisa’daki vatandaş görüyorsa, Manisa’nın üzümünü İstanbul’da, Trabzon’da görüyorsa bu kamyoncu esnafı sayesindedir. Onların hakları ödenmez. Kamyoncuya KDV kaldırılmalıdır. ” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim