Özellikle yaz aylarında gece geç saatlere kadar açık olan işletmeler, çevre sakinlerinin şikayet konusu haline geldi. Vatandaşlar denetimlerin arttırılarak sorunun çözülmesini istiyor.
Ancak yaz mevsimi nedeniyle sıcaktan bunalan Manisalılar kafeterya ve çay bahçelerine koşuyor. 
Esnaf ise vatandaşların bu yoğun ilgisi karşısında kafeteryaları erken saatlerde kapatmıyor. 
Bu tarz işletmelerin bulunduğu mahallelerde ise konut sakinleri gürültüden rahatsız. 
Zaman zaman işletme sahipleri ile mahalle sakinleri arasında da sorunlar yaşanıyor.  

Manisahaberleri.com WhatsApp ihbar hattına mesaj gönderen bir vatandaş, yaşadıkları sorunu şöyle dile getirdi:
"İyi geceler saat gece yarısı olmasına rağmen kafe hala açık. Artık rahatsız oluyoruz sabah işe gitcez. Biz ve bizim gibiler mağdur. Lütfen bi çare bulun. Belki bu haberi önemli saymayıp yayınlamayacaksınız ama sizin için önemsiz olan bizim için önemli. Bir saat belirtilip kapanması gerekiyor. Dügün salonları bile 00.00'da kapatılıyor. Neden kafeler kapatılmıyor?"

Sorunu ilettiğimiz bir işletme sahibi ise vatandaşların ve ailelerin  yaz mevsimi ve sıcaklar nedeniyle  bu tarz mekanlarda serinleme ve sohbet etme ihtiyacı duyduğunu ifade etti. 
Manisa'nın hızla büyümesi ile ortaya çıkan bu problemin nasıl çözüleceği ise merak konusu...

Haberin ardından Manisahaberleri.com'a açıklamada bulunan işletme sahibi, kafeterya yakınında oturan vatandaşların düğün cemiyeti nedeniyle ricada bulunduklarını bildirerek, kafeteryayı komşularına yardımcı olmak için kısa süreliğine açık tuttuklarını belirtti.


Manisa'nın tarafsız, ilkeli ve haber odaklı kuruluşu Manisahaberleri.com WhatsApp ihbar hattına mesaj göndermek için tıklayın

Editör: TE Bilişim