Terör Örgütü DEAŞ’ın 2014’te Suriye’nin kuzeyindeki Kobani olarak bilinen Ayn el-Arap’a saldırması ve bunu bahane eden HDP’lilerin doğuda ve güneydoğudaki terör yandaşlarına sokağa çıkma çağrısı yapmasıyla, 2 polis memuru şehit olmuş, 30’dan fazla sivil de hayatını kaybetmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014 tarihli Kobani olaylarıyla ilgili başlattığı soruşturma çerçevesinde 25 Eylü'de Kobani olaylarıyla ilgili Ankara merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonlarda 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurmuştu. Altı yıl önceki Kobani protestoları nedeniyle gözaltına alınan 20 HDP'liden 17’si hakkında tutuklama kararı verildi. 6 yıl sonra verilen kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan  İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz hem AK Parti iktidarına hem HDP’ye sert çıktı. 
 

“NEDEN 6 YIL BEKLEDİNİZ?”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, kobani eylemleri için verilen gözaltı ve tutuklama kararlarının neden 6 yıl sonra verildiğine dikkat çekerek, AK Parti Hükümetini hedef aldı.  Eryılmaz, “ Eylemler 6 Ekim 2014’te başlıyor.  Olayın üzerinden 6 yıl geçiyor ve 6 senenin sonunda gözaltı ve tutuklama kararı veriliyor. Bu kararların verilmesi doğrudur ancak neden bu işlemin yapılması için 6 sene bekleniliyor. Biz bunu AK Parti Hükümetine soruyoruz. Bu kararı neden 6 sene sonra verdiniz? Bu geç sağlanan adaletin nedeni nedir?” dedi.
 

“HEPSİNİN HESABI HUKUK ÖNÜNDE SORULACAK”
Çözüm süreci adı altında hendeklerin kazılmasına AK Parti hükümetinin göz yumduğunu  belirten  Eryılmaz, “250 defa kendilerine önümüzden PKK Terör örgütü üyeleri geçiyor, ne yapalım’ diye soran güvenlik güçlerine ‘sakın yerinizden kımıldamayın’ diyenlerin, Habur rezaletine ortak olanların 6 yıl sonra böyle bir karar vermesi tartışmaya açık bir konudur. HDP ülkeyi bölmek istiyor bunu sokaktaki çocuk dahi bilirken hükümetin zamanında eylem hazırlığı içerisinde olanlara göz yumması ve bugün o olayları kınaması çok manidardır. Şunu kimse unutmasın! 6 sene de geçse 16 sene de geçse Haburun Kobaniye açılan terör koridorunun açılan hendeklerin ve bu hendeklerde şehit edilenlerin, çözüm sürecinde valilere verilen emirlerin bunların hepsinin hesabı hem iktidardan hem de HDP’den hukuk önünde sorulacaktır. Kimsenin bundan hiçbir şüphesi olmasın ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim