Amatör spor kulüplerinin bütçe ve imkan sıkıntılarını dile getiren İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, tüm belediyelerin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 

Başkan Eryılmaz açıklamasında, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara sürüklenmemesi, fiziki ve mental sağlıklarının sorunsuz bir şekilde ilerlemesi, sosyal çevre oluşturulması ve takım çalışmasının öğrenilebilmesi için sporun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ülkemizde ne yazık ki farklı spor dallarının yapılabilmesi için gerekli kompleksler yok. Türkiye'nin en çok rağbet gören spor dalı olan futbol alanında ise amatör spor kulüpleri büyük bir yokluk içerisinde geleceğin önemli sporcularını yetiştirmeye çalışıyor. Şehzadeler ve Yunusemre'de 41, Manisa genelinde 139 amatör spor kulübü var. İl genelinde de 68, merkezde ise yalnızca 2 saha var. Yani merkezde bulunan 41 kulüp 2 sahada, il genelindeki 98 kulüp ise 68 farklı sahada çalışmak zorunda kalıyor. Saha yetersizliği, amatör spor kulüplerinin belini kırıyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; zeki, çevik ve ahlaklı bir nesil görmek istiyorsak, spora değer vermeliyiz. Amatör spor kulüplerinin bu yaşadığı resmen dramdır, ötekileştirilmişliktir. Manisa'nın en güzel konumunda olan binasını 5 yıllığına TÜGVA'ya bedelsiz olarak kiralamak yerine sosyal sorumluluk çalışmalarına daha da ağırlık verilseydi, ilçe belediyeleri 'akıl almaz, uçan projeler' üretmeyip ayakları yere basan ve halka dokunan çalışmalara imza atsaydı bugün 41 amatör spor kulübü, 2 sahaya muhtaç kalmazdı" dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, amatör spor kulüplerine verilen desteklerin artırılması ve saha probleminin çözülmesi için Manisa'da yerel yönetimlere çağrı yaptı.

Editör: TE Bilişim