1 Temmuz’dan itibaren normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte mahalle ziyaretlerine yeniden başlayan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, yoğun bir haftasonu programı hazırladı. 

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muradiye ve Küçükbelen mahallelerini ziyaret eden İYİ Partili Akan, hem esnafı hem de vatandaşları dinledi. 

İlk olarak Muradiye Mahallesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Akan, işleri açılan esnaflara hayırlı işler dilerken, vatandaşların da sorunlarını dinledi. Muradiye Mahallesi’nin yıllardır alt ve üst yapı yetersizliğinden şikayetçi olduğunu dile getiren Akan, “Her zaman söylediğimiz gibi, Muradiye Mahallemizin sorunları çok büyük. Ancak Muradiye, yerel yöneticiler tarafından üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Su kesintileri, bitmeyen yol çalışmaları, atıl durumdaki hastane, imar planında yaşanılan sıkıntılar vatandaşımızı bezdirmiş durumda. Vatandaşlarımızın keyifle oturabileceği bir sosyal donatı alanı yok denecek kadar az. Kentimizin en büyük mahallelerinden biri olan Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız, yatırımsızlıkla cezalandırılıyor. Muradiyeleliler sorunlarına en kısa sürede çözüm bekliyor. 4 saat boyunca Muradiye mahallemizi dolaştım. Hemşehrilerimizin sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerimizi aktardım. Muradiye sakinleri seslerinin duyulmasını istiyor. Bu sorunlara gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkayanlar o koltuklarda oturmaya devam edemeyecekler. İYİ Parti olarak bizler halkımızın taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Başkan Akan, Muradiye’nin ardından Küçükbelen Mahallesi’ni de ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahallede yoğun ilgiyle karşılanan Akan şu ifadeleri kullandı:

“Yuntdağı bölgesi mahallelerin sıkıntıları saymakla bitmiyor. Seçim öncesi mahalleyi ziyaret ederek vaatlerde bulunanlar, iş sorun çözmeye gelince ortadan kayboluyorlar. İYİ Parti Yunusemre Meclis üyeleri olarak en başından beri karşı çıktığımız arsa satışları maalesef Küçükbelen Mahallemizde de yaşandı. Belediyeler hizmet amacıyla arsa satışı yoluna gidebilirler. Ancak fahiş fiyatlar sebebiyle bir köylünün kendi köyünden arsa alamaması çok üzücüdür. Yunusemre Belediyesi burada 200 bin TL’ye arsa sattı. Allah aşkına, Küçükbelenli hangi mahalle sakini bu arsayı alabilirdi? Ayrıca buradan elde edilen gelirin ne kadarı yine bu mahalleye ayrıldı. Ben biliyorum ki bir kuruşu bile değil. Mahalle sakinlerini yok sayarak yaptıkları bu satışlar, iktidar partisinin ve yöneticilerinin siyasi anlamda sonu olacaktır. Biz her platformda Yuntdağlı hemşehrilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Yuntdağ tek bir mahalleden ibaret değildir”

Editör: TE Bilişim