Esnaf ziyaretlerinde Türkiye’nin gerçek tablosunu gördüklerinin altını çizen İYİ Partili Dervişoğlu, ziyaretlerde hep bir umutsuzlukla karşılaştıklarını ifade etti.

İYİ Partili Dervişoğlu şunları söyledi:

“Türkiye’de sorunlar ortaklaşmış. Edirne’nin derdi neyse Kars’ın, Manisa’nın derdi neyse Niğde’nin de derdi o dur. Bu dertler yumağı toplumda bir umutsuzluğa sebep oldu. Ziyaret ettiğimiz esnaf hep aynı şeyi hissettik. Toplumda derin bir umutsuzluk var. AKP’nin son kurultayında slogan ‘Güven ve İstikrardı’. Vatandaş şimdi bize diyor ki ‘Hangi güven, hangi istikrar’. Hala hükümet vatandaştan kredi talep ediyor. Manisa’nın Köprübaşı ilçe ziyaretinde bir üreticimiz bir ay önce 150 Lira’ya sattığı pulluk bıçağını şimdi 300 Lira’ya geri alamamış. Bu şartlar altında güven ve istikrardan bahsetmek mümkün değil. Vatandaş artık güven ve istikrar arıyor.”

Manisa olmak üzere çeşitli illere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde toplumun sabırsızlıkla sandığı beklediği kanaatine vardıklarını söyleyen İYİ Partili Dervişoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız ziyaretlerde gerçek gündem konuşuluyor. Hükümetin hayali gündemi değil. Millette bir kararlılık var. Sandığın önüne geleceği anı bekliyor. Ama zamanı ile ilgili bir öngörüsü veya talebi yok. Ama sandık önüne geldiğinde bu iktidarı nasıl getirdiyse o şekilde götürecek bir hesabın içerisinde oldukları kanaati içerisindeyim.”

Konuşmasında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi konusuna da değinen İYİ Partili Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulundu.

Konuşmasında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin ardından önümüzdeki dönemlerde başka taleplerinde gündeme gelmesinin önünü açıldığını belirten İYİ Partili Dervişoğlu sözlerişe şöyle devam etti:

 “Hükümet geçtiğimiz hafta bir uluslararası sözleşmeden çekilme kararı aldı. Bunu da diplomatik lisana uymayan bir şekilde fesih diye kamuoyuna açıkladı. İstanbul Sözleşmesi’nden çekinilmesi, önümüzdeki dönemde farklı farklı taleplerinde gündeme geleceği anlamına gelmektedir. Uç vermeye başlamıştır. Hatta medeni kanuna el uzatacaklarının işaretini alıyoruz. TBMM başkanı bu konuyla alakalı garabet içeren bir açıklamada bulundu. ‘Gerekirse Montrö Sözleşmesin’den de geri çekilebilir’ diye bir ibare kullandı. Gerek TBMM başkanına ve gerekçe sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Oturduğunuz koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur. Ona layık davranın. Bu milletin ayranını kabartmayın.”

Partinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısının ardından İYİ Partili Dervişoğlu partinin kurmaylarıyla birlikte Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Editör: TE Bilişim