Başkan Akan yaptığı açıklamada, “Biz İYİ Parti grubu olarak, geçtiğimiz Temmuz ayında ilk olarak Yunusemre Belediye Meclisi’nde, sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde vatandaşımızın mağdur edileceğini düşünerek, KAYSU bedelini reddettik. Bugün Manisalı hemşehrilerimizin su faturalarının ellerine geçtiğinde, o gün yaptığımız uyarılarımızın ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Bu ay itibariyle Manisa şehir merkezinde faturalara 9.44 lira, kırsalda ise 6.21 lira eklendi. Su zammının üzerine bir de kaysu bedelinin eklenmesi, ekonomik krizin belirgin olarak görüldüğü ülkemizde Manisalıların omuzuna ektra bir yük olarak bindi. Bunun en büyük sıkıntısı ise Türkiye’nin en büyük sanayileri arasında yer alan Manisamızın göz bebeği Yunusemre ilçemizde hissedildi. 
Bugün şikayetiyle bize başvuruda bulunan sanayi esnafımızın su faturalarına her ay 100 liradan 30 bin liraya kadar katı atık toplama bedeli yansıtıldığına şahit olduk. 
Bu demek oluyor ki, bugün her ne kadar hükümet tarafından saklansa da ekonomik kriz yaşayan yunusemre ilçemizdeki işletmeler, iflasın eşiğine sürüklenerek, evine ekmek götüremeyecek duruma gelecek. Her 8 gencin işsiz kaldığı ilimizde genç işsizliğin artmasına neden olacak.

Manisa’da bazı ilçe belediyeleri KAYSU bedelini almazken, Yunusemre Belediyesi’nin almış olduğu bu yanlış karardan biran önce dönmesini gerekirse konuyu vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda yeniden meclise getirmesini talep ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak bu işe en başından beridir karşıydık. vatandaşlarımızın menfaati açısından aldığımız kararında sonuna kadar arkasındayız. Aksi halde Yunusemre ilçesini yönetenler ve bu kararın altında imzası olanlar, bu vebalin altından kalkamazsınız. Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim