Odatv’de yayınlanan haber nedeniyle gözaltına alınan Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince, MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulundan yapılan açıklama şöyle:
"Manisa Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu üyesi olarak da görev yapan üyemiz Hülya Kılınç'ın imzasının yer aldığı bir haber nedeniyle  gözaltına alınması ve ardından tutuklanması sürecini büyük üzüntüyle takip ediyoruz. 
Gelinen noktada yargı süreci başlamıştır.  Türk adaletine olan güvenimiz tamdır. Ancak üyemizin yargılanma sürecinde, gazetecinin kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme vazifesini yapıyor olmasının da gözönünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz. 
Ayrıca, Hülya Kılınç'ın yaşadığı mağduriyetin çeşitli platformlarda ve siyasi mecralarda tartışma konusu haline getirilmesini doğru bulmuyoruz. 
Arkadaşımızın en kısa sürede tutukluluk halinin sona ermesini ve sürecin  tutuksuz yargılanma şeklinde devam etmesini  temenni ediyoruz. 
Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak sürecin takipçisi olduğumuzun da bilinmesini kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Editör: TE Bilişim