Partinin il binasında gerçekleştirilen ziyarette gazeteci Hülya Kılınç’ı CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak karşıladı. 
Hülya Kılınç, gözaltına alınıp tutuklanarak Silivri Cezaevi’nde tutulduğu 6 ay boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Manisa il ve ilçe örgütlerinin her zaman yanında olduğunu söyledi.

Gazeteci Hülya Kılınç ziyarette yaptığı açıklamada, “Yaşanan olayların en başından, Silivri’den çıktığım güne kadar CHP’nin desteğini yanımda hissettim. Hem CHP genel merkez, hem de Manisa il ve ilçe teşkilatları olarak hep yanımda oldular. Silivri’deyken televizyonlarda izlediğim kadarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her konuşmasında bütün tutuklu gazetecilere değinerek, haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu belirterek bizim kalemimizi satmayacağımızı ifade etti. Ben izlerken hep keyif aldım ve gurur duydum. Yaptığı konuşmalarından onur duydum. CHP’nin arkamızda olduğunu bilmek bize güç verdi. Bu destekler bize yalnız olmadığımızı ve işimizi doğru yaptığımızı hissettirdi. Destekler sayesinde bundan sonra daha güçlü ve kararlı bir şekilde mesleğimi yapacağımı ve yazacağımı düşünüyorum. Tekrar CHP genel merkezine ve Manisa teşkilatına çok teşekkür ediyorum’’ dedi. 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, “Onurlu ve dik duruş örneği sergileyen gazeteci değerli kardeşimiz Hülya Kılınç7ın tekrar aramıza dönmesine çok sevindik. Geçen zorlu süreç, bir söz vardır ‘Gerektiğinde kalemini kır, ama asla satma’ cümlesinin bu hayatta nasıl yaşandığını gösteren bir örnek oldu.  Hülya Kılınç ve beraberindeki gazeteciler Silivri’de haksız yere, bir algı yaratmak için rehin tutulduğunu düşündük. Davanızda haklı olduğunuzu bildiğimiz için CHP Şehzadeler olarak destek olmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Tahliye olan başta Hülya kardeşimiz ve diğer gazetecilere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Doğru her zaman kazanıyor. Bundan sonra yürüyecekleri yolda başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.


CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak şu ifadelere yer verdi; “Hülya kardeşimizin tekrar aramızda görmek bizim için gurur ve mutluluk verici. Faşist AKP iktidarı gerçekleri baskılarla, gerçekleri yazan gazetecileri de hapisle susturmaya çalışıyor. Bizler laik, demokratik, hukuk devletinin ve Cumhuriyetin savunucuları olan yurtseverler olarak bu sivil cuntanın bu tarz eylemlerini lanetliyoruz. Bundan sonra Hülya Kılınç ve özgürce yazabilen basın emekçileriyle omuz omuza mücadele edeceğiz. Hak, hukuk ve adalet demekten de asla vazgeçmeyeceğiz.’’


CHP Manisa İl Kadın Kolları Şadiye Uysal ise “Özgürce yazan, halkın sesi olan ve gerçekleri korkmadan kamuoyuyla paylaşan gazetecilerimizin cezaevlerinde olması laik, hukuk ve demokratik bir Türkiye için çok yanlış bir durum. Toplumun sesi gazetecilerdir. Türkiye’de mağdurların ve haksızlıkların özgür sesi olan gazetecilerin her zaman sahalarda olması gerekiyor. Başta hemşerimiz ve kardeşimiz Hülya Kılınç ile diğer gazetecilerin yaşadığı süreç bizleri çok üzdü. Kalbimiz hep onlarla oldu. Silivri’den çıktıkları gün sanki biz çıkmışız gibi çok sevindik. CHP Manisa kadın örgütleri olarak her zaman Hülya Kılınç’ın yanında olduk ve bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban de şunları söyledi: “Hülya Kılınç her şeyden önce bizim dostumuz ve kardeşimiz. Uzun yıllar toplumsal mücadele verdiğimiz bir arkadaşımız. Kendisini yıllardır tanıyorum. Hülya kardeşimiz her konuda objektif ve onurlu bir şekilde gazetecilik mesleğini yaptı. Gazeteciliğin hakkını sonuna kadar verdi. Hak etmediği bir şekilde baskılara maruz kaldı.  Bu baskılar daha ileri boyutta özgürlüğünün de kısıtlanmasına neden oldu. Hülya kardeşimize 6 ay boyunca onurlu duruşundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm gazetecilerin bu onurlu mücadelesi Türkiye’ye ışık olmuştur. CHP Manisa il örgütü olarak her zaman Hülya Kılınç kardeşimize destek oldu ve bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz. Kendisiyle her zaman gurur duyduk.’’

Editör: TE Bilişim