Topuz eğitiminde temel eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Topuz Eğitmeni Mehmet Ön,  7 yıldır profesyonel olarak topuz eğitimi verdiğini açıkladı. Topuzun insanların hayal gücü olduğunu kaydederek,  bu hayali gerçekleştirmek için temelin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Ön, “İşin püf noktalarını öğretmeye çalışıyoruz. Eğitim alan kişi 15-20 dakikada saçı topuz haline getirebiliyor. Temeli bildikten sonra çeşit çeşit modeller oluşturulur.  Topuz temelini öğreniyoruz. Topuzun olmazsa olmazlarını öğrenmemiz gerekiyor.  İçinizden topuz hocası bile çıkar. Bu işi aşkla yapmak lazım” dedi. 
İMKB Okul Müdürü Halil Solak, öğrencilerin teorik eğitimin yanında profesyonel insanlardan uygulamalı olarak öğrenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Topuz Eğitmeni Mehmet Ön ve eğitimin alınmasına katkı sağlayan Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu’ya teşekkür etti. 
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Öğretmeni Şevval Nalbant, tüm sınıflardan öğrencilerin bu eğitime katıldığını ifade ederek, “Bizim bu eğitimi aldırmamızın temel sebeplerinden bir tanesi pandemi nedeniyle evde olan öğrencilerimize bir nebzede olsa uygulamalı eğitim vermektir.  Mehmet hocamız profesyonel bir eğitmendir. Biz öğretmenler bir şeyler katabiliyoruz ama işin profesyoneli olanların verdiği eğitimler çok farklı oluyor. Öğrencilerin şuan el pratikliği, göz aşinalığı, saç ve tokalarla olan alakasının gelişmesine katkı sağlıyoruz. Çünkü el pratikliği olmadan göz aşinalığı olmadan bu iş olmaz” diye konuştu. 
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Öğretmeni Derya Kılıçatan, eğitimin hem okul hem de öğrenciler için çok verimli olduğunu söyledi. Kılıçatan, “Mehmet hocamızın yeteneklerini ve tecrübelerini öğrencilerimize kazandırıyoruz. Öğrencilerimizin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmesi için artı bir etkinlik oldu. İnşallah öğrencilerimizde verimli bir şekilde bu çalışmaları kapıp daha sonrasında uygulayabilirler” dedi. 
Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, öğrencileri alanında uzmanlaşmış kişilerle buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Bartu, “Öğrencilerimiz teorik eğitimlerini bu tür uygulamalı eğitimler sayesinde pratiğe dökmüş oluyor. Böylece tecrübe kazanmış oluyorlar. İş hayatına atıldıklarında kendilerini gösterme imkanı oluyor. Öğrenciler için bu tür eğitimlere destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim