Manisa bir değerini kaybetti. Eski belediye başkanlarından Ersan Atılgan tedavi gördüğü Kent Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.
Hayatı boyunca Manisa'da önemli görevlerde bulunan işadamı Atılgan'ın ölüm haberi Manisa'da büyük üzüntüyle karşılandı.

ALMANYA’NIN İLK GURBETÇİ İŞÇİSİ OLDU

1938 de Konya'dan göç eden baba Halil Atılgan 1941 yılında Manisalı olan anne Halime hanımla evlenir. 12 Şubat 1942'de Ersan Atılgan doğar. 1946’da kız kardeşi Aysel dünyaya gelir. 4 kişilik aile Bayındırlık Mahallesi Taş sokaktaki tek odalı evde hayata tutunma mücadelesi verir. Baba, Gediz Ovası'nda kır işçisi olarak çalışır. Ersan Atılgan önce Necati Bey İlköğretim Okulu'nu, ardından Manisa Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirir. 
Liseden oluşan iyi bir arkadaş gurubu oluşur. 1960 yılında babasının zahirecilik dükkanında iş hayatına atılır. Hatuniye Camii karşısında Zahireciler Çarşısı'nda 12 metrelik dükkanda küspe ve saman satışı başlar. Yedek subaylığını Sivas Zara'da tamamlayan Atılgan, 1964 Haziran'ında Handan hanımla evlenir. 1965'te büyük oğlu Erhan dünyaya gelir, hayat daha da zorlaşır. Atılgan Almanya'ya işçi olarak gider, iki yıl sonra Türkiye'ye döner. 1970'te ikinci oğlu Gürkan, 1975'te kızı Aysun dünyaya gelir. 

ADALET PARTİSİ İLE SİYASETE ATILDI, ANAVATAN PARTİ İSE TAÇLANDIRDI

1965'te üye olduğu Adalet Partisi'nde siyasete başlar. Türkiye’nin siyasi kaosu arasında 1977'de yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday oldu ve Manisa Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1980'de ihtilali ile siyaset yasağının günde gelmesiyle birlikte görevinden ayrılarak kendisini tamamen iş yaşamına adadı. Siyasi Yasakların kalkmasıyla birlikte Turgut Özal ve arkadaşları tarafından kurulan Anavatan Partisi’nin Manisa İl Başkanlığı görevini üstlendi. Turgut Özal’ın aramasıyla birlikte Ekrem Pakdemirli’nin Manisa’dan Milletvekili seçilmesine öncü oldu. Görevini O dönemdeki genç başkan Erdinç Yumrukaya’ya bıraktı. Birçok genç yetenekli iş insanını siyasete kazandırdı. Selimşahlar beldesinde okul yaptırdı.Birçok hayırsever projelere katkı sağladı. Uzun yıllar Manisa Ticaret Borsası Başkanlığını üstlenmişti.

Editör: TE Bilişim