Baharla kapkaranlık bir dünya vaat ederler

Yunusemre İlçe Kadınlar Komisyonu Başkanı Mukaddes Dilbaz, meslekle ilgili, hayata dair bazı meseleleri istişare etmek için bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti.
Diyanet-Sen Yunusemre İlçe Başkanı Süleyman Erarslan, bu tür etkinliklerin düzenlenmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sendika olarak sahada çalışmalarını sürdürdüklerini, üye konusunda da sıkıntı yaşamadıklarını ancak sosyal faaliyet olarak sıkıntıların olduğunu kaydederek, sosyal faaliyetlere daha fazla zaman ayırmak istediklerini söyledi. 
Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin ölümüyle büyük acı yaşadıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığının ülke genelinde gıyabi cenaze namazı kaldırmasının önemli olduğunu, bunun gönülleri rahatlatan bir hareket olduğunu ifade etti ve teşekkür etti. Küresel güçlerin her zaman oyunlar oynadığına dikkat çeken Şirin, Müslümanlar olarak uyanık olmaları gerektiğini vurguladı. 
Bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Şirin, “Martın sonu bahar diyerek yola çıktılar. Onların bahardan Arap baharını kast ettiklerini, Arap baharında binlerce Müslüman’ın öldürülüp işte görüyorsunuz Mursi o Arap baharında zindanlara atıldı. Ve daha yeni gözümüzün önünde şehadete koştu. Onların kast ettiği baharın ne anlama geldiğini biz çok iyi biliyoruz. Onların baharı aslında bu ümmetin başına giydirilmek üzere hazırlanmış çoraplar, çuvallar. Onların baharı bahar falan değil kara kış bile denilemez. Kapkaranlık bir dünya vaat ederler. Biz bunların farkındayız. Allah fırsat vermesin, hepimiz dua edelim. Seçimlerin hemen ertesi Memur-Sen’e bağlı 7 binden fazla Bem-Bir-Sen üyesinin istifa ettirilmiş olması. Hemen bahar dedikleri seçimin hemen ertesinde belediyelerde bir kıyım gerçekleştirdiler. Birkaç ilde olanı Türkiye geneli olduğunu düşünürseniz bunun neresi bahar. Binlerce insan işsiz, ekmeksiz kaldı. Bunların hepsinin bir oyun olduğunun farkındayız. Son nefesimize kadar çalışarak izin vermeyeceğiz. Memur-Sen, dünyanın en büyük sivil toplum örgütü aynı zamanda ülkemizde 1 milyon üyesi var. Böylesi bir sivil toplumun üyesi olarak, vatandaş olarak bir aradayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim