Manisa’daki tiyatroseverlere müjde! Manisalı sinema ve tiyatro oyuncusu Demet Evgar’ın başrolünde oynadığı “Kediler Batakliğı’nda” Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyun, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak. 
Biletler Evran Plak ve tiyatropangar web sayfasından temin edilebiliir. 
“Kediler Bataklığı’nda...”, Eurupides’in Medea oyununun günümüz İrlanda toplumuna uyarlanmış halidir. Ana karakter Hester Swane, aynı Medea gibi, bir süreliğine sevdiği erkeğin arzu nesnesi olduktan ve ondan bir kız çocuğu doğurduktan sonra ait olduğu toplumsal sınıf küçümsenerek dışlanmış, ötekileştirilmiş, varlıklı ve güçlü başka bir kadın için bir kenara fırlatılıp atılmakla kalmayıp yaşadığı yeri terk etmeye zorlanmıştır.
Yazar Marina Carr’ın tüm oyunlarındaki ana izlek, kadına yüklenen yapay toplumsal cinsiyet ve kimlik rolleri, toplumsal kimlik ve sınıf ayrımcılığı, kadının güç odakları tarafından ötekileştirilmesi ve erkek egemen sistemde verdiği varoluş mücadelesi bağlamında ele alınan kadın öyküleridir.

DEV OYUNCU KADROSU 
Marinar Carr’ın yazdığı oyunun yönetmenliğini Tuğrul Tülek, Çeviriyi ise Gülşen Sayın yapıyor. 
Oyuncu kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor: Demet Evgar, Tuğrul Tülek, Gülşen Sayın, Alican Altun, Gizem Asar, Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Yeşim Koçak, Mert Tanık, Naz Çağla Irmak, Ünal Silver, Metehan Ayasbeyoğlu, Zihni Bayraktar, Seval İşgören, Burak Çöllü, Altay Hacıoğlu

OKUMA TİYATROSU NEDİR?
Okuma tiyatrosu, doğrudan sahneye uyarlanması zor olan edebi veya felsefi ağırlığı fazla eserleri oyuncuların repliklerini metinden okuyarak sahnelemeleri yöntemi olarak tanımlanıyor.


 

Editör: TE Bilişim