Çipiloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu tezkerenin amacı, “gerekçe” kısmında belirtildiği üzere Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD terör örgütü tarafından oluşturulmak istenen terör yapılanmasını bertaraf etmektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Cumhur İttifakı, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna asla izin vermeyecektir. İşte bu yüzden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün fedakârlık ve çabasıyla gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Operasyonları ile Türkiye düşmanlarının Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurma hayalleri suya düşmüştür. Ancak  görünen o ki, Suriye’de PKK/PYD terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, PKK/PYD’nin siyasi uzantısı olan HDP kadar CHP’yi  de rahatsız etmiştir. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, tezkere Meclis Genel Kuruluna gelmeden önce CHP’ye “hayır” oyu verin çağrısı yapmış ve CHP de ittifak ortağı HDP’nin bu talebini karşılıksız bırakmamıştır. CHP 6 yıldır “Evet” oyu verdiği ve tek amacı sınır hattımızın ötesinde PKK/PYD varlığını yok etmek olan tezkereye, HDP’nin baskısına dayanamayarak “Hayır” demiştir. 


Irak-Suriye tezkeresine “Hayır” demek, Cumhurbaşkanımızın Başkomutanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’deki kazanımlarından vazgeçmek demektir. Irak ve Suriye tezkeresi, CHP ve HDP'nin istediği gibi reddedilmiş olsaydı, sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadele eden Türk askeri geri çekilecek, güney sınırlarımız boydan boya terör örgütlerinin kontrolüne girecekti. Tezkere karşıtlığında PKK/PYD terör örgütü ve HDP ile birleşen CHP’nin maskesi düşmüş, siyasi nefesi artık tükenmiştir. Ancak Cumhur İttifakı var olduğu sürece HDP ve ortakları bu coğrafyada melun emellerine asla ulaşamayacaktır. 
Aziz milletimiz müsterih olsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde 2023 hedeflerine ilerlemektedir."

Editör: TE Bilişim