Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, “Geçen Cuma günü muhtarlarımızla toplantı yapmaya başladık. Bu toplantının amacı mahallelerinde bulunan çiftçilerin sorunlarını tespit etmek, oda faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmaktır.  Her toplantıda 15-20 muhtarla bir araya geliyoruz. Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizde bulunan 154 mahallemize ulaşmak istiyoruz. Mahallelerimizde bulunan çiftçilerimiz muhtarlarımıza uğruyor. Çiftçi Kayıt Belgesi çıkarmak için muhtarlığımıza gidiyoruz. Onun için muhtarlarımız bizim için çok önemlidir. Onun için çiftçilerimizin yaşadığı sorunları çözmek için bu toplantıları yapıyoruz, Aynı zamanda ova yollarının daha düzgün olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü arazi yolları yağışlardan sonra bozuluyor. Belediyelerden üretimi sezonuna girmeden bu yollarını yapılmasını talep ediyoruz.” dedi. 
Bahar aylarının geldiğini, Demirköprü Barajı ile Marmara Gölü’nde suların yeterli seviyede olmadığına dikkat çeken Altındağ, son günlerde meydana gelen yağışlarla birlikte barajların su tutmaya başladığını ifade etti. Geçen yıl 30-35 gün civarında suyun verildiğini aktaran Başkan Altındağ, “Yağışlardan dolayı barajlara su akmaya başlamış. İnşallah önümüzdeki günlerde yağışlar ve eriyen kar sularıyla beraber barajlarımızın dolmasını ümit ediyoruz” diye konuştu. 
Manisa’da sondajla yer altı sularının çıkarılmasının yasaklandığını söyleyen Altındağ, barajlarda su olmamasına rağmen sondajların yasaklanmasına anlam veremediklerini açıkladı. Yer altı sularında bir yasağın geldiğini belirten Altındağ, “Manisa genelinde sondaj çakmak yasak. Barajlarda su olsa sondaja yasak getir. DSİ hem barajda su yok diye yazı gönderiyor, hem de sondaj çakmayın diye yazı gönderiyor. Şimdi burada bizim çiftçimize üretmeyin mi deniliyor, su olmayan arazi boş mu kalsın. Manisa’da kapalı sistemine geçilene kadar Manisa Ovasında, ilçelerinde sondaj kuyusu ruhsatları serbest bırakılması lazım üretim yapabilmemiz için. Biz diyoruz ki Manisa tarım şehri, Tarım şehri Manisa’ya yardımcı olmamız şart. Dekar başına yer altı su parası 17 lira,  ruhsatı olmayanlara ise 30 lira alınacak. Bu rakamlar net. Fakat yanı başındaki komşu benden aldığı zaman 30 mu ödeyecek yoksa 17 mi ödeyecek bu net değil. bunun netleşmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

Yağışlar sayesinde göletlerin dolduğunu fakat Gediz Havzasını besleyen barajların boş olduğuna dikkat çeken Altındağ, “Aynı zamanda son günlerde yaşanan soğuklar nedeniyle bağlarımızda, kirazda, bademde yani meyve ağaçlarında bir zarara yol açtı. Yüzde 30 ila yüzde 60 arasında bir zarar görünüyor ama tem net ortaya çıkmadı. Spil Dağı’na kar yağıyor. Önümüzdeki günlerde ne olacak onu da tam kestiremiyoruz” dedi. 

Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Ocaklıgil ise, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ’ın muhtarla böyle bir toplantı yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen don olayından sonra bağların zarar gördüğünü belirten Ocaklıgil, “Bu sene yağışlar güzel gözüküyor ama barajlarda eskisi gibi su yok. Geçmiş dönemlerde çiftçimizin suyu bilinçsiz kullanmasından bu zaman kadar gelen bir sorun. DSİ’nin arazide çıkarmış olduğu bazı sondajlar var. Bazı yerlerde kuyu ruhsatı ve elektrik çekmek zor. Başkanımızın bu konuda DSİ yetkilileriyle görüştüğünü biliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim