Manisa İl Başkanı Semih Balaban'dan konuyla ilgili açıklama geldi. yanıt verdi. 

CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Alaşehir belediye başkanımız sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun 29 Ekim kutlamaları ile ilgili olarak 1000 metre uzunluğunda büyük bir Türk Bayrağını ilçede asma çalışmaları sırasında bayrağın kopması sonucu ve bayrağın ucunu bulmak için bayrağımızın geçici olarak yerde olmasını siyasi bir ranta dönüştürmek isteyen zihniyet sayın Ahmet Öküzcüoğlu’na haksız bir şekilde saldırmaktadır. Milliyetçiliği sadece şeklen uygulayan ve milliyetçilikten rant elde etmeye çalışan bu zihniyeti halkımız çok iyi tanımaktadır. Yıllardır bu ülkede din ve bayrak istismarı yaparak her türlü hukuksuzluğun ve yolsuzluğun üstü örtülmek istenmiştir. Yıllardır yönettikleri Alaşehir belediyesini 136 milyon borçla teslim ederek  ne kadar iyi bir milliyetçi olduklarını göstermişlerdir.
Bayrak ve Vatan sevgisi hamasi nutuklarla, işaretlerle olmaz. Ülkemizin ve toplumun her türlü maddi, manevi değerlerine sahip çıkmakla olur. Sakarya’da tank palet fabrikası satılırken tek kelime eleştiri getirmeyenler, Cumhuriyetin bütün ekonomik kurumları yabancı güçlere, emperyalist şirketlere peşkeş çekilirken, halkımız yoksulluktan ve yolsuzluktan bunalıma girmiş olduğu halde bunlarla ilgili hiçbir muhalefet yapmayanların bize vatan sevgisi, bayrak sevgisi konusunda vereceği hiçbir ders ve söz yoktur. Bizler milliyetçiliği Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına yazanı, Afyon’un haşhaş tarlalarına ve 6. Filoyu denize dökerek eylemlerle gerçekleştirmiş bir siyasi partiyiz.
Sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun  vatan, bayrak ve millet sevgisinden hiç kimse şüphe edemez. Her milli bayramlarda Alaşehir’i bayraklarla donatan, Alaşehir belediyesini borç batağından kurtaran, aldığı maaşı burs olarak dağıtan, hekim kimliğiyle binlerce yoksul  hastayı ücretsiz tedavi eden, onlara ekonomik destek sağlayan Alaşehir’in değil, bölgenin kalbinde taht kuran sayın belediye başkanımız sahipsiz değildir. Tüm CHP örgütü, 17 ilçe örgütümüz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve halkımız sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun yanındadır. Ahmet Öküzcüoğlu gibi bir değeri sahiplenmek bizim için hem görev hem de onurdur.
Bizler CHP ailesi olarak tüm Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla halkımızın ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm getiren projelerimizle mücadelemizi sürdüreceğiz.
Alaşehir’de bu anlayışın 20 yıllık  iktidarına halkın desteği ile son veren ve yaptığı icraatlarla halkın desteğini kazanan sayın belediye başkanımıza, garanti gördükleri Alaşehir belediyesini kaybetmelerinin verdiği çaresizlik ve hırsla bu tür komploları kuran zihniyeti bir kez daha kınıyoruz. Alaşehir belediye başkanımıza sahip çıktığımızı buradan bir kez daha söylüyoruz.’’


Editör: TE Bilişim