Şehzadeler ilçesi Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Kale, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, ile sivil toplum örgütleri katıldı. 
CHP Manisa il başkanlığı önünde toplanan grup, Akhisar Göçmen Bandosu’nun çaldığı İzmir Marşı eşliğinde tören alınan gitti. CHP İl Başkanı Semih Balaban başta olmak üzere törene katılanlar Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunduktan sonra, İstiklal Marşı okudu. 

Alternatif çelenk sunma töreninde konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi giderler’ sözü üzerinden iktidara yüklendi. 

CHP il başkanı Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs’ın anlamı şudur. 30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra emperyalist güçler ülkemizi işgale başladılar. O dönemin iktidardaki işbirlikçiler emperyalistlerine bu eylemlerine karşı hiçbir tepki göstermediler. Tepki halktan geldi. Halkımızın işgallere karşı ilk tepkisi direnme cemiyetleri kurmak oldu. Mücadele başladı. Mustafa Kemal Atatürk’te 13 Kasım 1918’te o itilaf devletleri donanmasını İstanbul’da gördüğünde kendinden emin bir şekilde ‘Geldikleri gibi giderler” dedi ve geldikleri gibi gittiler. Tarihte de bu 19 yıldır yaşananlara biz aynı cevapla şunu söylüyoruz, ilk demokratik bir seçimde geldikleri gibi gidecekler.”

Milli bayramların içinin boşaltılmaya devam ettiğinin altını çizen CHP’li Balaban şunları söyledi:

“19 Mayıs bizim yol haritamızın başlangıcıdır. Ulusal bayramlarımızın içi boşaltılmak isteniyor. Ama ne kadar boşaltılmak istenirse istensin, milyonlar aynı coşku ve heyecanı milli bayramlarımızda yaşıyorlar. Bu coşku dünya durdukça devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda Türk halkı ilerlemeye devam edecek.  Gün gelecek devran dönecek 19 Mayıslar geçtiğimiz yıllardaki gibi stadyumlarda, meydanlarda coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlayacak.”

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise, iktidarın uyguladığı politikalar sebebiyle her yıl milli bayramların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, önümüzdeki milli bayramları coşkulu bir şekilde kutlamayı umut ettiklerini söyledi. 
Manisa Baro Başkanı Arslan konuşmasında, “Hepimizin de bildiği gibi geçen 19 yıllık süreç içerisinde mili bayramlarımız itibarsızlaştırılmaya ve toplum nezdinde değerinin azaltılması yönünde çalışmalar yapılıyor.  Aslında bir nebze bu konuda başarılı olunmuştur. Bizler bu yılki resmi törene katılmak için geldiğimizde daha önceki yıllarda yapılan görkemli törenler yerine, sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenk sunduğu içi boş bir törenle karşılaştık. Ayrıca bu yıl çelenk sunma töreni için sivil toplum örgütlerine, derneklere, protokollere davetiye gönderilmemiştir. Bu yıl ki törene protokol üyeleri bile katılmamıştır. Milli bayramlarımız ne kadar itibarsızlaştırılmaya çalışılırsa çalışılsınlar, milli bayramlardaki o ruhu milletimizin gönlündeki tahttan asla indiremeyeceklerdir. Önümüzdeki süreçlerde milli bayramlarımızı görkemli bir şekilde kutlamayı ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki kutlayacağız. Bunun için çabalarımız gayretimiz devam edecek” ifadelerini kulandı.

Editör: TE Bilişim