ACHP Manisa İl Başkanı Balaban, “19 yıllık AKP iktidarında sorunlarla dolu bir ülke haline gelen güzel ülkemizde CHP halkımızın umudu olmaya devam ediyor. Ekonomik krizin derinleştiği, işsizliğin ve yoksuzluğun arttığı, ülkenin kaynaklarının bir avuç rant grubuna teslim edildiği bu günlerde halkımıza somut çözüm önerileri sunan projeleriyle AKP iktidarına demokratik bir şekilde son verecek olan CHP halktan aldığı güçle mücadelesini sürdürmektedir. CHP Manisa il örgütü olarak, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, üyelerimiz ve tüm seçmenimizle partimize sahip çıkıyoruz. Partimizin ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

CHP’li Balaban açıklamasında, partiden istifa eden 3 milletvekilinin yanlış yaptığına dikkat çekerek, “CHP 100 yıllık bir onurlu siyasi geçmişiyle Atatürkçü, çağdaş, sosyal demokrat ideolojik birikim ve donanımıyla kişilere bağlı olmayan bir kadro ve düşünce partisidir. Son günlerde CHP de yaşanan gelişmeler ‘bir bardak suda fırtına koparma’ deyiminde olduğu gibi algı oluşturma amacı taşımaktadır. CHP’yi hedef alan olgular bizi halk iktidarını kurarak, sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu çağdaş demokratik bir Türkiye kurma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gün tüm demokrasi güçlerinin AKP iktidarına ve saray çevresine karşı birlik olma, birlik ve beraberlik içinde mücadele etme günüdür. Partiden ayrılan arkadaşlarımız bu anlamda yanlış yapmışlardır. Parti içinde kalarak mücadelelerini sürdürmeleri partimiz ve toplum açısından çok daha iyi olurdu. CHP kitlesi ve seçmeni duyarlı ve bilinçli bir seçmendir. Bu konuda partisine sahip çıkmaya ve tüm kesimleri kucaklamaya devam edecektir. CHP eksiklerine rağmen Türkiye’de parti içi demokrasinin işlediği tek partidir. CHP de biat ve tek adam kültürü yoktur.” ifadelerini kullandı. 

CHP Manisa İl Başkanı açıklamasında, önümüzdeki seçimlerde milletvekillerinin ön seçimden belirlenmesi vurgusu yaparak, “CHP Manisa il örgütü olarak parti içi demokrasinin kurumsallaşması, ilk genel seçimlerde aday olacak milletvekili arkadaşlarımızın parti üyeleri tarafından ön seçimle belirlenmesi temel ilkemizdir.  Söz ve yetkide, aday belirlenmede tabanın karar vermesi en önemli olgulardan biridir. CHP Manisa il örgütü olarak, tüm ilçe başkanlıklarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla sahadayız, alanlardayız, halkın içindeyiz ve bu şekilde mücadelemizi partimizi iktidar yapana kadar sürdüreceğiz, Halkın iktidarını birlikte kurduktan sonra tüm enerjimizi halkın sorunlarını pozitif anlamda çözmek için harcayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde millet ittifakıyla birlikte gerçekleştireceğimiz halk iktidarında buluşmak dileğiyle.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim