Haber: Ahmet Ünsal

30 Ocak 2019 günü yaşamını yitiren CHP merkez ilçe başkanı iş insanı Ali Ağar ölümlünün 3. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

CHP’nin  birçok kademelerinde etkin görevlerde bulunan merkez ilçe başkanlığı görevini yürüten iş insanı Ali Ağar, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve yönetimince düzenlenen iki aşamalı anma töreninde duygu seli yaşandı.

    
Ali Ağar’ın eşi Şenan Ağar, oğlu Yiğit Ağar, kardeşi Ceyda Kahraman, yeğenleri Gökçe Kahraman, Emre Ağar, aile yakınları, CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, önce dönemlerde milletvekilliği yapan Hasan Ören, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hamza Kopal, CHP eski İl Başkanı Cavit Kaplan, CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yenal Yıldırım,. CHP İl. Şehzadeler ve Yunusemre ilçe teşkilatlarındaki partililerin katıldığı ilk anma töreni Çatal mezarlığındaki Ağar Aile  Kabristanlığında Ali Ağar’ın mezarı başında gerçekleştirildi. Eşi ve partililer mezarına karanfiller bırakıp dua etti. 
    
İkinci tören ise Şehzadeler İlçe binası önünde lokma dökümü ile yerine getirildi. Törende konuşan Şehzadeler ilçe Başkanı Hakan Gürtunca,  “Ali Ağar abimizin partimize kattığı değerler hiçbir zaman unutulamaz. Bu partiye her zaman her şeyi ile hizmet eden ve abidesi olan bir büyüğümüz idi. Her zaman insanlara karşı özellikle kadınlarımıza karşı saygılı ve nezaketli birisi idi. Onu bugünde olduğu gibi hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
  
CHP Manisa eski Milletvekili Hasan Ören ise “Ali Ağar başta kendisi ve ailesi bu partiye her daim karşılıksız ve beklenti içeresinde olmayan bir anlayışı benimseyerek hizmet etti. Ali Ağar başka bir insandı simge bir insandı. Ali Ağar karşılık beklemeden siyaset yapan bir insandı. Ali Ağar hesapların nereye geleceğini bilen değil, partisinin nereye gideceğini hesaplayan bir insandı” şeklinde konuştu.
    
AĞAR AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Ali Ağar’ın eşi Şenan ve oğlu Yiğit Ağar ise “Parti teşkilatının babamızın ölüm yıldönümü hatırlamasından dolayı minnettarız.Onun hayatının büyük bir bölümünde CHP oldu. Atatürk’ün kurduğu partiyi ileriye götürebilmek ve gençleri bu partiye kazandırabilmek için gecesini gündüzüne kattığını biliyoruz” ifadelerinde bulundular.
Bu arada Milletvekillerini temsilen Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu anma törenine katılırken öte yanda da CHP İl Başkanı Semih Balaban, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Bekir Başevirgen ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Manisa örgütünün kongre sonrasında bugüne neler yaptıkları ve yapacakları konusunda bilgi vermek üzere Ankara’da olmaları dolayısıyla Ali Ağar’ın anma törenine katılamadıkları belirtildi.

Editör: TE Bilişim