CHP İl Başkan Yardımcısı Osman Kurbanoğlu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde alınan yanlış kararlar sebebiyle doğanın yok edildiğini ifade ederek, alınan kararlardan bazıları örnekler dile getirdi. 

CHP’li Kurbanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Manisa Tarzan’ı. Manisa‘ya Yeşil Manisa sıfatının verilmesini sağlamıştır.Tek başına 60 bin ağaç dikti. Sipil Dağı'na diktiği, o ağaçlara gözü gibi baktı. Ağaçlar onun çocuğu oldu. Ahmet Bedevi sayesinde artık Manisa, yeşil Manisa olmuştu.
"Manisa Belediyesi tarafından yetiştirdiği ulu çamları kesilince:’evlatlarını kaybetmiş baba gibiyim, göğsüme hançer saplanıyor" diyerek üzüldü. Kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı.31 Mayıs 1963 günü ise vefat etti.
-Cumhur Başkanlığı kararı:  Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Karaali ve Gürle Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Alanının İlave Yatırımlara İmkân Sağlamak Üzere Genişletilmesi Amacıyla Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3177). 
-Yılda 5 milyon orman fidanı yetiştirilen Muradiye Orman Fidanlığı gözden çıkarıldı. Verin fidanlığı otomobil fabrikası yapılsın.  Yunusemre Belediyesi: Dağda yol açmak için CBÜ Hastahane’sinin arkasındaki binlerce ağacı kesin. Renkli taşlarla 10 metre eninde yol yapılsın. Niçin? Görüntü güzel olsun.
-600 milyon dolarlık yatırımla Manisa, Gördes'te Türkiye'nin ilk nikel-kobalt işletme tesisi üretimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Şubat 2020 ayında, Akhisar Gördes sınırları içindeki Başlamış Deresi sularının, kırmızı renkte akmasının arkasından, bölgede faaliyet yürüten nikel madeni çıktı. Gürdük ve Kumçay  birleşir. İlçeye kuzeyde 3 km, batıda 4 km, uzaklıktadır. Uzunluğu 65 km.dir.  Akhisar Ovası bu sularla zehirleniyor.
-24 Eylül 2020 tarihli 31254 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2970 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde "Ege Biyogaz Enerji Santralinin yapımı amacıyla" bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildiği yazılı.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesini değerlendiren Çapaklı Köylülerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, karşı çıkmak isteyince, gelsin jandarma dayağı.
Biyogaz tesislerinde yanan biyokütlenin “faydalı” enerji üretiminden önce fazla suyu buharlaştırmak için önemli oranda enerji harcaması nedeniyle biyokütle santralinden belirli miktarda elektrik enerjisi üretmek, daha fazla yakıtın gerekmesi ve daha fazla yakıtın yakılmasıyla daha fazla kirlilik yaratılması anlamına gelir
Tayland’da biyogaz tesislerine 1 km mesafede yaşayan kişilerde alerji, astım ve kronik akciğer hastalığının görülme sıklığı, istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek olduğu saptanmıştır. Kaşıntı, kızarıklık, göz tahrişi, öksürük, burun tıkanıklığı, alerjik semptomlar, boğaz ağrısı ve solunum zorluğu riskleri görülmüş, tesislerin yakınlarındaki sakinlerde, sağlık sorunları ortaya çıkmıştır.
Biyogaz üretiminde çeşitli çevresel sağlık etkilerine yol açan pestisitlerin kullanılması nedeniyle, tesis kurulmadan önce hem ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) hem de SED (Sağlık Etki Değerlendirmesi) uygulanmalıdır.
-Manisa’da Jeotermal Enerji santralleri Alaşehir, Sarıgöl ve Salihli’de, bağcılığı öldürüyor.
Toprağa saygı yürüyüşünde TEMA Başkanı Hayrettin Karaca,’ Toprak Yasasının meclisten oybirliği ile çıkacağına inandığını’ belirtti ve “Türkiye çöl olmasın” diye haykırdıklarını hatırlattı.

Irmağının Akışına Ölürüm Türkiyem. 
İnsanlar Irmak Yatağının Talanı Nedeniyle Öldüler.
Halbuki Rahmetli Hayrettin Karaca ve Ahmet Bedevi Vatan Sevgisi Nedeniyle ağaçlandırma yapmamızı istediler.
-Küresel ısınma ozon tabakasındaki zarardan sonra denizlerde jelatinimsi bir yapı  oluşturuyor. Marmara Denizinde ilk defa 2007 senesinde ortaya çıkan bu canlı türü ısınan suları seviyor. Meksika körfezinde de yirmi sene önce görülen bu ölümcül tabaka deniz yüzeyinden 11 km derinliğe kadar yaşamı felç etmiş durumda.
Partili Cumhurbaşkanı sistemi, çevre yerine kendi ekonomik başarısını önemser.
Günümüzün ve yakın geleceğimizin en büyük felaket tetikleyicisi; fabrikalardır. Aynı fabrikaların çatıları boştur. Çıkarılacak bir yasa ile, zorunlu olarak bu çatılar güneş panelleri ile kaplanmalıdır. 
‘Çatlasanızda patlasanızda kanal İstanbul yapılacak’. O zaman,
Biz de Partisiz Cumhurbaşkanı diyoruz. Bağımsız ve güçlü Çevre Teşkilatı diyoruz.
-Greta Thunberg’den dünya liderlerine:’ Boş laflarınızla çocukluğumu çaldınız’
İsveçli çevre aktivisti Great Thunberg, Birleşmiş Milletler'de (BM) dünya liderlerine hitap etti ve iklim değişikliği konusunda yeterli adım atmadığını söylediği liderleri, sert bir dille eleştirdi.
Hepiniz oy almak için, biz gençlere geliyorsunuz. Hangi yüzle yapıyorsunuz bunu?" dedi.
 Türkiye ve dünya büyük ağaçlandırma projeleri başlatmalıdır. Aksi halde sel felaketleri, yıkıcılığı ile daha büyük maliyetler yaratan zararlar ortaya çıkacaktır. Çevre kirliliğinin yeni simgesi: Yavrusunu izmaritle beslemeye çalışan anne kuş.
Hepimiz çocuğumuzun geleceği iyi olsun, sıkıntısız, sağlıklı olsun diyoruz. Çevre olaylarına giderek daha fazla önem veren kitleler, sayıca hızla artıyor. 
Sonuç: Çevre olayları önlenemiyor. Niçin ?
Boş laflarınızla rüyalarımı ve çocukluğumu çaldınız ve bunu para için yaptınız.”

Editör: TE Bilişim