Tekno Tarım Manisa 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün açıldı.  Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle Türkiye'de 2020 yılında yapılan tek tarım fuarı olma özelliği taşıyan Tarım Fuarı'nda Türkiye'nin birçok ilinden 100'ü aşkın üretici firma yer alıyor. Sektörün öncü firmalarının yanı sıra 10'un üzerinde kurum ve kuruluşun da standı bulunuyor. Tarım üreticileriyle firmaları buluşturan fuar, başta Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından da destekleniyor. Ayrıca fuara katılan firmalar, KOSGEB desteğinden de yararlanabiliyorlar.

Tarım İl Müdürü'nden çiftçilere çağrı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçileri fuara davet etti. Fuarda yeni tarım teknolojilerinin yer aldığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi: 

"Tekno Tarım 2021'i bugün açıyoruz. 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı tüm üreticilerle, tarım sektörünün tüm paydaşlarıyla burada buluşturmuş olacağız. Tabii hakikaten burada 15. kez düzenlenmesi Manisa gibi tarımda lider şehirlerden bir tanesinde çok özel bir anlam ifade ediyor. Hakikaten tarımın teknolojisiyle buluşması gereken ve rekabette teknoloji ve yeni tekniklerin kullanıldığında bir adım olduğumuz dönemleri yaşıyoruz. Dolayısıyla fuarların önemi bir kat daha arttı. Ben burada tüm Manisa'mızdaki üreticilerimizi ve çevre illerimizdeki tüm çiftçilerimizi, Manisa 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı olan Tekno Tarım 2021'e davet ediyorum. Hepsini burada bekliyoruz. Stantlarımız burada kurulmuş vaziyette, burada birçok katılımcımız, birçok firma ürünlerini sergilemek üzere geniş bir katılım göstermiş durumdalar. Dolayısıyla ben çiftçilerin, üreticilerin burada yeni teknoloji ve tarım teknikleri konusunda önemli olan bu fuarımıza da tüm üreticilerimizi ve bölgemizin tüm çiftçilerini davet ediyoruz. Tekno Tarım 2021'de yeni makinalar yeni tekniklerle buluşmak üzere tarımın başkenti Manisa'da buluşmak dileğiyle."


Fuarı Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar ise şöyle:

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Esnaf Odalar Birliği (MESOB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, Manisa Veteriner Hekimler Odası, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Manisa Süt Birliği, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği.

Tarım Fuarı, 7 Kasım Pazar gününe kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Editör: TE Bilişim