İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ak Parti Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e, M.Y. isimli sosyal medya hesabından sarf ettiği sözler nedeniyle ilgili bir kişi hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, "Bir sosyal paylaşım sitesinde M. Y. isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca resen soruşturma başlatılmış olup, şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir" denildi.

Bülent Arınç'tan tepki

Arınç, Ak Parti'li Keskin'e destek mesajı paylaştı.

Bülent Arınç'ın açıklaması şöyle:

"Sosyal medya ne gerçek kişiler, ne de gerçek olmayan hesapların ardına sığınanlar için sonsuz bir ifade alanı anlamına gelmiyor. Hadsizce, ahlaksızca ve fütursuz bir şekilde aklınıza her geleni yazamaz, insanların şeref ve haysiyetlerini hedef alamazsınız. Bir kendini bilmezin Grup Başkanvekilimiz Özlem Keskin Hanımefendi hakkında kullandığı çirkin ifadeleri şiddetle kınıyor; bu şahsın bir hukukçu olmasından dolayı da ayrıca hicap duyuyorum."

Editör: TE Bilişim