Haber: Ahmet Ünsal

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Özge Koşmak, hem Manisa Cumhuriyet Savcılığına aynı zamanda Emniyet Müdürlüğüne kızının imam nikahlı olarak birlikte olduğu eşi Vedat Ö. tarafından 23 Kasım’da kaçırılarak İstanbul’da birlikte yaşamaya başladığı sevgiliyle yaşadıkları evlerine kaçırdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Gözü yaşlı anne Özge Koşmak, kızı Buğlen’in babası Vedat Ö. ve birlikte yaşamaya başladığı kadın tarafından şiddete maruz bırakıldığını ve kızının yüzündeki morlukları kızını kaçıran eşinin paylaştığı kendi sosyal medya hesaplarındaki resimlerinden fark ettiğini söyledi.

Manisa Şehzadeler İlçesi Nişancı Paşa Mahallesinde oturan, fabrika işçisi 26 yaşındaki anne Özge Koşmak, “Kızımın O resimlerini görür görmez kan beynime sıçradı. Hemen koçak olacak O adamı aradım. Aylar önce kızımın sesini duydum ancak tembihlenmiş gibi içten değildi konuşmaları. Kim bilir kızım hangi durumdadır.” dedi.
  
 “ANNELER GÜNÜ, BAYRAM BANA ZEHİR OLDU”
   
Kızının velayetinin Manisa 2. Asliye Hukuk Aile Mahkemesi kararı ile kendisinden olduğunu mahkemenin verdiği ilk görüş gününde gezdireceğim diyerek alıp götürdüğü bir daha getirmediğini dile getiren Özge Koşmak, “İnanın kızım büyük bir baskı altında. Kocam olacak o kişi Anneler gününde kızımı benimle görüştürür umudunu taşıyordum ki bu böyle olmadı bütün gün boyunca kızımdan gelecek telefonu bekledim. Bayramı da geride bıraktık beklediğim telefon bayram da gelmedi. Anneler günü ve bayram bana zehir oldu. Sayın Savcılarım kızımı O adamın elinden ne olursunuz kurtarın” diye konuştu.

Gözü yaşlı anne,  “Kızımı aldığı ilk görüş gününde kaçırma planını daha önceden kafasına koymuş. Kızımın doğum günü olan 1 Mayıs’ta onun resminin üzerinde olduğu pastaya sadece baka kaldım. O gün kızımdan delen telefondaki ses korkmuş, ürkek tehdit edilmiş gibiydi. Topu topu 5 dakikalık görüşmem de bile kahroldum. Vedat’ın kendisine kızımı ne zaman getireceksin. Sende hiç mi vicdan yok diye söylememe bile aldırış etmeden telefonu yüzüme kapattı. O günden sonra kızımın bir daha sesini duyamadım gibi haber alamadım.” ifadelerini kullandı.
    
Anne Özge Koşmak, “Böylesi suç dosyası kabarık olan birisi benim kızıma neler yapmaz ki .Zaten kendi sosyal medya hesabından paylaştığı kızımla olan resimlerde kızımın ne denli şiddete maruz kaldığı ortada. Kızımın hayatından büyük endişe duyuyorum. Biran önce izinin bulunup kızımın bana teslim edilmesini istiyorum” şeklinde yalvarışlarını sürdürdü. 

MANİSA CUMHURİYET SAVCILIĞI YAKALAMA EMRİ ÇIKARTTI    

Manisa Cumhuriyet Savcılığı ise Vedat Ö.’nün izinin bulunması için Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına yönelik kızına yönelik şiddet uyguladığı, kızının velayetinin annede olması dolayısıyla kızını kaçırmak ve alıkoymaktan dolayı Esenyurt Fatih Mahallesi'ndeki evlerinden gözlem altına alınması yönünde yazışmanın yapıldığı öğrenildi.
5 Yaşındaki Buğlem Özer’i kaçırdığı iddia edilen Vedat Ö. ve ona yardım ettiği söylenen kadının izlerini kaybettirmek için sürekli adres değişikliğine gittikleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim