MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonunda yapılan genel kurulda 6 yıldır başkanlık görevinde bulunan İsmail Önay yeniden aday olmazken Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni Başkanı Muharrem İşbilir oldu.  Genel Kurula Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı Yalçın Taşdemir de katıldı. Derneğin bugüne kadar gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İsmail Önay, “Ramazan aylarında iftarlar düzenleyerek sofralarımızı paylaştık. Salgın döneminde öğrencilerimiz eğitimlerine devam etsinler diye tablet desteğinde bulunduk. Balıkesir Dernekleri Federasyonunda kurucu olarak yer aldık” diye konuştu.

Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni başkanı Muharrem İşbilir, “Yaşadığımız bu güzel Manisa kentini yurt benimseyen toplumun bütünlük içine getiren sivil toplum örgütleri içinde doğup büyüdüğümüz ilimiz unutmayan ve bu duygularını her zaman her platformda çekinmeden, göğsünü kabartarak ifade eden, birbirini sevmeyi ve anlamayı başarmış, hemşehricilik ruhunu en üst seviyede taşıyan toplumlardan olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler yeni seçilen heyetler olarak hemşerihlerimizle dayanışmanın güzelliklerini, yardımlaşmanın ayrıcalıklarını ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliğini, yaşadığımız kent olan güzel Manisa ilimizde başta kültürel kaynaşma olmak üzere ve yaşanabilir bir kent için her projeye katkıda bulunarak sorumluluk almayı hedefleyeceğiz. Yaşadığımız Manisa ilinde doğduğumuz Balıkesir ilimizin tanıtımı için bir önceki dönemlerde olduğu gibi Balıkesir ilindeki yerel yöneticilerle diyalogların geliştirilmesi, hemşehrilerimizle dayanışma ve kaynaşmanın geliştirilmesi maksadı ile mahalle bazında yardımlaşma ve dayanışmanın geliştirilmesi, kültürel, istihdam ve sosyal konularda yerel idarelerle projeler üreterek hemşehricilik bilincinin geliştirilmesini sağlamaktır. Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu olarak derneğimizin kuruldu günden itibaren emeklerini esirgemeyen bütün Balıkesirli ve Manisalı hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Muharrem İşbilir’in yönetiminde Müşahit Sudan, Mümin Şafak, Harun Gümüş, Zekayi Bozer, Şaziye Aksoy ve Mustafa Bodur, denetim kurulunda ise Mustafa Çınar, Mümin Altın ve Recep Keskin yer aldı.

Editör: TE Bilişim