Özel’in açıklamalarına destek veren Balaban, CHP olarak laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Balaban açıklamasında şunları kaydetti:

“CHP Grup Başkanvekilimiz ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Özgür Özel geçtiğimiz günlerde birçok eğitimcinin ve öğrenci velisinin duyduğu endişeyi dile getirerek Diyanet’in açtığı kreşlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Üzüntüyle takip ettiğimiz bir algı oluşturma süreci doğrultusunda Sayın Özel’e yapılan mesnetsiz yakıştırmalar ve iftiraları gördük. Oysa laik ve bilimsel eğitimin önemine partimizin her kademesinde yaptığımız çalışmalarla birçok kez dikkat çektik. Bunu ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen bölgesel eğitim çalıştaylarımızla da vurguladık. Hiçbir pedagojik donanımı olmayan, hiçbir bilimsel niteliği olmayan insanların yaptığı bu kurslarda çocuklara yalnızca korkunun öğretildiği böyle bir eğitim sistemini Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu eğitim sisteminin bilimle, ilimle alakası yoktur, bu eğitim sistemi yalnızca bizlerin değil bugün birçok velinin de şikâyet ettiği bir eğitim sistemidir. Sayın Grup Başkanvekilimize yapılan yakıştırmaları ve saldırıları asla kabul etmediğimizi buradan bir kez daha söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak laik ve bilimsel eğitimden, çocuklarımızın huzurunun ve güveninin sağlandığı eğitim kurumlarının olması gerektiği ısrarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz"

"MASİDAP 86 MİLYONDAN ÖZÜR DİLEMELİ"

Balaban bugün yaptığı açıklama ile Özel’i özür dilemeye davet eden MASİDAP ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, MASİDAP’ın sessiz kaldıkları her olay için 86 milyondan özür dilemesi gerektiğini dile getirdi. Balaban, “Kutsal ayetlerimizle ‘bakara makara’ diyerek alay edilirken, Ensar Vakfı’nda çocuklara tecavüz edildiğinde, Aladağ’da çocuklarımız yanarak can verdiğinde, TÜGVA torpil belgeleri ortaya çıktığında, çok geçmişe gitmeye gerek yok daha geçtiğimiz ay Erzurum’da bir Kur’an kursunda küçücük evlatlarımız istismara maruz kaldığında sesleri çıkmayan, adeta 3 maymunu oynayan kendilerine Manisa Sivil Dayanışma Platformu diyen yandaş bir grup, bugün çıkıp yaratmaya çalıştıkları algı üzerinden Grup Başkanvekilimizden özür beklediklerini iletmiş, bizlerde bu STK’lardan sessiz kaldıkları her olay için 86 milyon adına özür bekliyoruz, çocuklarımız adına özür bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim