Manisa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre orta riskli grupta yer almasının ardından uzun süredir çoğu kapalı olan ve paket servis hizmeti sunan lokantalar, restaurantlar normalleşmeyle beraber yeniden açıldı. Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, vatandaşlara kurallara uyup esnafların dükkan açmalarına yardımcı oldukları için teşekkür etti. Akgül, Manisa'nın düşük riskli iller arasına girmesini için daha çok kurallara uyulması gerektiğini kaydetti. 

Akgül, "Bugüne kadar işletmelerimizin çoğu kapalı, geri kalanı ise paket servisi şeklinde çalışıyordu. Kapalı olanlar yüzde 100 kapalı iken, açık olanlar ise yüzde 20-30 kapasite ile çalışıyordu. Geçen  hafta Manisa olarak turuncu yani çok riskli iller arasındaydık. Vatandaşlarımız kurallara uyarak Manisa'nın risk rengini sarıya çevirdiler. Manisalı vatandaşlarımıza esnafımıza sahip çıktıkları için çok teşekkür ederim.  Onların sayesinde ortak risk durumuna düştük  müesseselerimizin hepsi zaman kısıtlaması olsa da açabildi. Manisalılardan bir kez daha esnafımız adına ricada bulunuyorum. Bunu koruyalım ve sarı olan durumumu maviye düşürelim. el ele gönül gönüle bir birimize sarılarak birbirimize sahip çıkalım" dedi. 

 İller Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplandırılıyor.

Editör: TE Bilişim