AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde temaslarda bulundu. Parti teşkilatları ile bir araya gelen Akkal, hem esnaf ziyareti yaptı hem de esnaf temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Akkal, ilçe temaslarında gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun anormal ve piyasa gerçekliğinden uzak yükselişinin atılan adımlarla sona erdiğini ifade eden AK Partili Akkal, “Dışarıdan müdahale yapmak istediler olmadı, şimdi ekonomik darbe denediler bunu da başaramadılar. Sosyal medyanın da etkisiyle özellikle bazı spekülasyon odaklarının dolar 20-30 lira olacak ifadeleri bu süreci tetikleyen nedenler arasındaydı. Algıların, olguların önüne geçemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk. Algıdan beslenen şer odakları yine boş durmayacak ama istedikleri kadar denesinler sokmak istedikleri kısır döngüye bir kere daha dönmeyeceğiz.” dedi. 

"MUHALEFETİN BASMA KALIP SÖYLEMLERİ MİLLETİMİZİN UMRUNDA DEĞİL"
Dün yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğinde sağlam bir temel oluşturacağını ifade eden Akkal, “Türkiye’nin ekonomik verileri ve altyapısı her türlü algıyı kırabilecek nitelikte olduğu için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreci de hep birlikte geride bırakacağız. Türkiye’nin geçen ay ihracatı 23 milyar doları geçti. Bu rakam 2001 yılındaki toplam ihracatla aynı. 12 ayda yapılan ihracat şimdi bir ayda yapıyoruz. Bu seviyeye gelmek kolay olmadı. Türkiye’yi hafife alan da oldu, önünü kesmek isteyenler de ancak biz kendi yolumuzu kendimiz çizmeye başladık. Ekonomik göstergelerin her geçen gün iyileştiğini görünce muhalefetin yine çuvalladığını göreceğiz. Biraz zaman alacak ama halkımızın en kılcal damarlarına kadar bu iyileşmeyi göreceğiz. Kendi yolunda gitmek zordur, yoldan çıkartmak için zorlayanlar olacaktır, bugüne kadar oldu bundan sonra da olacak. Bizim görevimiz hedefe kilitlenip vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, memurumuzun, asgari ücretlimizin, ihracatçımızın yaşadığı sorunları çözmek, ortak bir paydada geleceğe hazırlanmaktır. Bugüne kadar nasıl Cumhurbaşkanımız verdiği sözleri tutup halkın güvenini kazandıysa bundan sonra da bu devam edecektir. Muhalefetin boş söylemlerine halkımız zaten itibar etmiyor. Bundan sonra da bu sığ ve basma kalıp söylemleri milletimizin umurunda olmayacaktır.” dedi. 

"FIRSATLARI DEĞERLENDİREN BİZ OLACAĞIZ"
Dünyanın içinden geçtiği belirsiz süreçte Türkiye’nin elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğini söyleyen Akkal, “Dünümüzü unutmadan, bugünümüzü iyi değerlendirerek yarınlarımıza iyi hazırlanacağız. Bu ülkenin en iyi 10 ekonomi arasına gireceği günleri de göreceğiz. Yollarımızı, hastanelerimizi, okullarımızı yaptık. Bugüne kadar altyapı hamlelerimizi tamamladık şimdi sıra gönül coğrafyamızla birlikte ülkemizin ticari ve siyasi potansiyelini genişletmekte. Avrupa ile Asya arasında bir köprüyüz ve biz bu rolü en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kimse üzerimize basıp geçmeyi değil acaba ne yatırımı yaparsak Türkiye bize yol verir diye düşünmek zorunda olacak. Biz hem sahada hem masada dediğini yapan ve verdiği sözü tutan bir ülkeyiz. Yatırımcılar için güvenli bir ülke olmaya devam edeceğiz. Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların ilerleyen günlerde artarak devam edebilir. Biz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Dünyanın önde gelen ülkelerinde bile bugüne kadar görmedikleri enflasyon rakamları bu sıkıntıların süreceğini gösteriyor. Biz aradan çıkarak kendi ekonomik modelimizle yatırımcı odaklı olacağız. Paradan para kazananlar üzülse de buna mecburuz. Halkımızın geleceği ve refahı için kendimize özgün bir süreci yöneteceğiz. Burada milletimizin desteğini en güçlü şekilde hissediyoruz. Cumhurbaşkanımızın güven veren duruşu bazılarının canını sıksa da milletimizin takdirini bir kez daha kazanmasını sağlamıştır. Bir sözüyle TL’ye olan güvenin hangi seviyeye geldiğini gördük. Bir millet birlik olunca üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur. Bunu daha önce de gördük. Şimdi bir kez daha görüyoruz. Sancılı geçen bu sürecin sonu hepimiz için hayırlı olacaktır.” dedi. 
Soma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Ayan, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan'ı, Soma Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni Değerli Başkan Vekili Doğan Vural ve yönetimleri ile sektör sorunlarını dinleyen Akkal, Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve Kırkağaç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özçetin ile görüşerek ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Her iki ilçede de esnafları gezen Akkal’a AK Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı ve AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Mehmet Emin Güngör eşlik etti. Akkal ayrıca Avdan ve Cenkyeri mahallelerinde temaslarda bulundu.  Akkal son olarak Kınık’ta meydana gelen maden kazasında yaralanan işçileri hastanede ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldı. 

Editör: TE Bilişim