İsrail Devleti, 3 gün önce işgal altındaki Doğu Kudüs’te ilk olarak Mescid-i Aksa’ya saldırdı, ardından geçtiğimiz gece Gazze’ye bomba yağdırdı. Bu saldırıda 9’u çocuk, 20 Filistinli hayatını kaybetti. 

Mescid-i Aksa’ya yürüyen Filistinlilere de devlet terörü uygulayan işgalci İsrail’in plastik mermi kullandığı saldırısı nedeniyle 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralıların bir kısmı plastik mermi nedeniyle gözünü kaybetti. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “İşgalci İsrail devleti, mübarek Ramazan ayında Filistinli kardeşlerimize her zaman yaptığı gibi yine haince bir şekilde devlet terörü uyguluyor. Filistinlilere bomba yağdırıyor, plastik mermi kullanıyor. İnsanlık ölüyor, bu vahşeti dünya oturup sadece seyrediyor. Filistinli çocuklar, işgalci İsrail devleti yüzünden masalla değil, silah ve bomba sesiyle uyuyor. Filistinliler, Mescid-i Aksa’yı savunmak için canlarını ortaya koyuyor. İsrail Devleti’nin Filistinlilere uyguladığı zulmün ve devlet şiddetinin sona ermesi için bir an önce tüm dünya ülkelerinden çağrı yapılmalıdır. Bu insanlık suçuna göz yuman, o suça ortaktır. Devletler ve konseyler üzerinden bir an önce gereği yapılmalı, İsrail ağır yaptırımlara çarptırılmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’yı hain İsrail devletine karşı savunduğu hak mücadelesinde her zaman yanındayız” dedi. 

İYİ Partili Akan, “Filistin için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortak bir bildiriye imza atılması önemli ve doğru bir karardır. Zulümün yeri, yurdu olmaz. Nasıl ki Filistinliler İsrail tarafından zulüm görüyorsa, Uygur Türkü soydaşlarımız da Çin tarafından zulüm görüyor. Uygur Türkü soydaşlarımızın gördüğü zulüm ve işkence için de TBMM’den ortak bir çağrı yapılmasını talep ediyoruz. Filistin’deki zulme ses çıkarıp, Doğu Türkistan’daki zulmü görmezden gelmek samimiyetsizliktir. Hem Filistin, hem de Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramına hep bir ağızdan ve kararlı bir şekilde karşı durmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim