3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, gazetecilerin haklarının korunması gerektiğini belirtti.

İYİ Partili Akan mesajında, “Ülkemizde ardı ardına tek bir kişinin aldığı kararlarla basın özgürlüğü yok ediliyor. Gazeteciler; işsiz bırakma tehditleri ve hapis cezalarıyla susturulmaya çalışılıyor. Türkiye, büyük bir gazeteci hapishanesine dönüştürülmeye çalışılıyor. Türkiye, basın özgürlüğü alanında 180 ülke içerisinde 153. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanı’ndan Bakanlara, Cumhur ittifakı milletvekillerinden İl Başkanlarına kadar gazeteciler, yazdıkları için hedef tahtasına konuyor. Gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler, şiddete maruz kalıyor ve ölüm tehditleri alıyor. Gazeteciler, tüm bunlara rağmen mesleklerini yapabilmek için her türlü fedakarlığı gösteriyor ve canla başla işlerini yapmaya çalışıyor” dedi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

 “Gazetecilerimizin özgürce, doğru, objektif ve etik kurallara uygun bir şekilde haber yapacağı, halkın haber alma özgürlüğünün korunacağı bir Türkiye’ye olan umudumuzu kaybetmeyip, bu ideallerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gazetecilerimizin işsiz kalma, hapis cezaları gibi tehditlerle susturulmaya çalışılmadığı, halkın haber alma özgürlüğünün korunduğu günlerin umuduyla, başta kadim şehrimiz Manisa’da görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim