"CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, yaptığı basın açıklaması ile hem Hükümetimiz hem de  Şehzadeler Belediyemiz hakkında bir takım haksız ithamlarda bulunmuştur.
Kontrollü normalleşme döneminin ilçemizde başlaması ile birlikte iş yerlerini yeniden faaliyete sokan esnaflara Şehzadeler Belediyesi’nin toplu ceza kestiğini ileri sürmüş “Şehzadeler Belediyesi esnafın tepesine çöktü” gibi  bir ifade kullanmıştır.  Yaptığım araştırma sonucunda bahsedildiği gibi Şehzadeler Belediyesi’nin esnafa toplu şekilde bir ceza yazmasının söz konusu olmadığını öğrendim. Şehzadeler Belediyesi,  bugüne kadar her zaman esnaflar ve vatandaşlar ile birlikte hareket etmiş, kentimizin sorunlarını çözmüştür. Belediyemiz,  ‘esnaf ve vatandaşa rağmen değil’ onlarla birlikte,  onlar için çalışmalar yapmış, hizmetlerini hayata geçirmiştir.
İddia edilen esnafa toplu ceza kesme olayının aslı, 3 kez uyarılmasına rağmen ısrarla işgaliye kurallarına uymamakta direnen sadece bir tek esnafa uygulan bir işgaliye cezasından ibarettir.  Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in bu konuda ne kadar hassas olduğu da herkes tarafından bilinmektedir.  “Esnafa çökme” gibi talihsiz bir şekilde yapılan bu haksız itham ancak CHP belediyelerine yakışır. Bilgi ve belgeye dayanmadan yapılan bu açıklaması sonrasında Gürtunca’ya önerimiz,  bir işin aslını araştırıp öğrendikten ve resmi bilgilere dayandırdıktan sonra yapmasıdır.
Koronavirüs  salgını süresince gerek hükümetimiz gerekse de belediyemiz  esnafın yanında olmuş, pandemi sürecinin esnafa getirdiği yüke omuz vermiştir. Şehzadeler Belediyesi,  pandemi sürecinde iş yeri faaliyetlerini durdurmak durumunda kalan kiracısı esnaflardan kira almamış, zor dönemlerinde  de yanlarında olmuştur. Hükümetimiz ha keza bu süreçte esnafın borçlarını ertelemiş zorlu süreçte esnafımıza sahip çıkmıştır.  Tüm dünya gibi ülkemiz de zor bir süreçten geçiyor. Ancak biz bu süreçte hem hükümet hem de belediye olarak her zaman olduğu gibi bu dönemde de yine vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanındayız.
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, aynı zamanda,  Şehzadeler Belediyemizin 6 yıldır üzerinde büyük emek ve özveri ile çalıştığı Kentsel Dönüşüm Projesi için “Rantsal Dönüşüm” ifadesini kullanmıştır.  Uzun uğraşlar, büyük gayretler neticesinde ortaya konan çalışmada eğer bir rant söz konusu ise bilinsin ki bu rant ancak ve ancak vatandaş lehine bir rant olabilir.  Kentsel Dönüşüm Projesinde amacımız bölgeyi Manisa’ya yakışır ve Manisa’nın en güzel bölgesi haline getirmektir.  Üstelik bilinmesini isterim ki projeyi bölgede hak sahibi olan vatandaşlarımız desteklemekte,  bir an önce projenin hayata geçmesini arzulamaktadır.  Kentsel Dönüşüm Projesinde sürecin başından bugüne kadar Şehzadeler Belediyesi bölgedeki hak sahipleri kadar Manisa’daki siyasi parti temsilcileri ve konunun tarafı teknik sivil toplum örgütü temsilcileri ile istişare halinde olmuş, tarafları bilgilendirmiş, onlardan görüş ve öneri almıştır.  Planlanan kentsel dönüşüm projesinde yerinde bir dönüşüm söz konusu olacak,  hak sahipleri bugüne kadar çilesini çektikleri yerde, bundan sonra  modern şartlara kavuşarak sefasını süreceklerdir. Altyapısı oluşturulmuş, sosyal donatı alanlarına kavuşmuş bir bölgede son derece modern şartlarda pırıl pırıl evlere kavuşacaklardır."

Editör: TE Bilişim