Muradiye OSB’de yer alan, tüzel kişilik kazanmadan önce Muradiye Belde Belediyesi tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yer gösterilerek dikilen yerde 240 fidan bulunuyordu. İmar revizyonundan sonra alan bazı alanlar HDA alanları arasında kaldı. HDA sınırları içerisinde kalan 140 adet fidanın yan parseldeki sağlık koruma bandı alanına taşınmasına ve Muradiye daha yeşil bir OSB olması adına, ilaveten 60 fidan daha dikilerek taşınacak alandaki fidan sayısının 200 adet olmasına; fidanlık alana Atatürkçü Düşünce Derneği'nin tabelasının konulmasına karar verdi.  ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, dernek binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Fatma Ayhan ve ADD Manisa Şube eski başkanlarından Gülbahar Tahmilci destek verdi. 

ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, “Muradiye Belde Belediyesi’nin daha önceki dönem Atatürkçü Düşünce Derneği’ne tahsis ettiği bir ormanlık alanımız vardı. Ve burada 246 ağacımız vardı. Bu ormanlık alanımız bakanlık tarafından kamulaştırma yapılarak Muradiye OSB’ye geçmiştir. Muradiye OSB’ye geçtikten sonra Muradiye OSB Başkanı Osman Kıvırcık ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla görüşme sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği’ne ait 200 çam fidanın dikildiği ve sosyal donatı olarak Muradiye OSB ile bir anlaşmaya vardık. Muradiye OSB yönetim kurulu alınan karar bize bildirdi. Başta Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği dikili ağacı olmayan 200 üyemizin isimlerini anlamlandırması için bir proje çalışmasını başlattı. Yakın kamanda bu projemizi de üyelerimiz ve halkımızla paylaşacağız. Orada güzel bir yeşil alan ve güzel bir sosyal donatı alanı gerçekleştireceğiz.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Umarım ilçe belediyeleri de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bu sesine kulak verip Atatürk’e yakışır ormanlık alanları inşa edeceğimize inanıyorum. ilçe belediye başkanlarımızı da çağrıda bulunuyoruz” dedi. 
Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bölge sınırlarımız içerisinde 174 ada ile 195 ada arasında kalan, Bölgemiz OSB Tüzel kişiliği kazanmadan önce Belde Belediyesi tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yer gösterilerek dikilen 240 adet çam fidanı bulunmaktadır. Bölgemiz imar revizyonundan sonra söz konusu alan, 35 metresi sağlık koruma bandı olmak üzere bölgemiz uhdesine HDA olarak geçmiştir. HDA sınırları içerisinde kalan 140 adet fidanın yan parseldeki sağlık koruma bandı alanına taşınmasına, taşınacak alanın, Dükkanların yapımı tamamlandıktan ve çevre düzenlemesi aşamasına geçildiğinde başlangıç ve bitiş noktalarına giriş takları yapılarak, taklara ve bu güzergahta bulunan banklara "Atatürkçü Düşünce Derneği Hatıra Ormanı” yazılmasına bölgemizin daha yeşil bir OSB olması adına, ilaveten 60 fidan daha dikilerek taşınacak alandaki fidan sayısının 200 adet olmasına; fidanlık alana Atatürkçü Düşünce Derneği'nin tabelasının konulmasına 03.11,2021 tarih ve 2021/57 sayılı yönetim kurulu toplantımızda karar verilmiştir.”

Editör: TE Bilişim