Birsen Türkoğlu, “Ortağım Kübra Yağımlı ile birlikte 17 Ağustos 2020 tarihinde açtık. 3 ay oldu. Bu 3 aylık süreçte çok ilgi aldık. Ortağımın babası Kadir Yağımlı’nın da çok ciddi çalışmaları vardır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kübra Hanım genç girişimci biri. Daha önceki mesleği çocuk gelişim uzmanlığıydı ama bu sektörde bizimle beraber yola çıktı. Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu’ya her zaman verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Türkoğlu, İnsanlara eski kültürümüzü aslında eskimeyen hamam kültürümüzü yeniden yansıttığımız için çok mutluyuz. Bu kültürü Manisa’ya, Türkiye’ye, hatta yabancı turistlere tanıtmak için buradayız. Bu projeyi onun için üstlendik. Yoksa herkesin harcı değil. Biz başarılı odaklı insanlarız.  Sabah saat 08.30 ila 9 saatleri arasında işe başlıyoruz. Akşam işte gelin hamamı, doğum günü partileri ya da kızların özel günlerinde burada sazlı sözlü eğlenceler yapılıyor. Ama bu pandemiden dolayı erken saatte kapanıyoruz. Geçen İngilizler geldi. İngilizler bu tür tarihi yapılar hasret zaten. Onlar gezdiği ülkelerde o ülkelerin tarihi yapıtlarını inceliyorlar. Yani boş yere gezmek istemiyorlar. Onlar her yıl sağlık turizmi için buraya gelmek istiyorlar. Eğlenmek, kültürleri tanımak adına burada olduklarını söylediler.  Burasının 700 yıllık bir geçmişi var” dedi. 

Hamamda yapılan işlemlerden bahseden Türkoğlu, “Hamamın ortasında bir göbek taşı var. 4 tane açılan bir odası var özel odalar. O odalarda kişinin isteğine göre ben kalabalıkta kese yaptırmak istemiyorum diyenler var.  Özel odalara gidip kesesini, masajını yaptırıyor. Vücudu sıklaştırmak adına yosun terapiler istiyorlar. İçeride 2 tane kesecimiz var. Oradan çıktıktın sonra gözenekler açıldığı için yüz maskesi yapılıyor” diye konuştu. 
Pandemiden korunmanın en iyi yolunun su ve sabun olduğunu, bunların hepsinin hamamda mevcut olduğunu kaydeden Türkoğlu, “Evet pandemi var.  Ne kadar süreceği de belli değil. Burada en doğal yol su ve sabundur. Hamam geleneği zaten bizim eski kültürümüz. Tabi iki steril, tabi ki maskeyle korunacağız, bunları yapacağız ama doğal yönden yapılması bizler için daha sağlıklı. Ne kadar çok steril, ne kadar çok kolonya, ne kadar çok alkol ben güzellik uzmanı olduğum için az da olsa bir bilgim var. Bunlar cilde geldiği zaman Covid-19’dan korunalım derken her şeyin fazlası zarar. Ne yapıyoruz tenimizi, cildimizi kurutuyoruz. Cildin nem ihtiyacı su ihtiyacı yeteri kadar olmadığı için ciltte kuruluklar başlıyor. O kurumayla beraber daha büyük sorunlara yol açılabiliyor. Ama doğal yolla, su, sıcak su ve sabun ve hamamdaki sıcak ortam Covid-19’u bir nebze olsun bitiriyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirdiği için vücutta ne kadar mikrop varsa yok ediyor. Vücutta her şey tam olduğu zaman mineral, vitamin, immün sistemi tam olduğu zaman, güçlü olduğu zaman bizi hiçbir şey deviremez. Bu hamam kadınların bir ihtiyacına cevap verdiği gibi Covid salgını mücadelesinde önemli yer tutar. Doğal yolla ben vücudumdaki bütün mikroplardan arınmak istiyorum, stresi azaltmak istiyorum, kaslarım da gevşesin mutlu, huzurlu olmak istiyorum diyen bütün kadınları hamama bekliyoruz. Hamamın faydası çok fazla. Doğal, sağlıklı bir yol” dedi. 
Ortaklardan Kübra Yağımlı, “Babamın önerisiyle Birsen Hanım ile tanıştım. Yapacaklarımızı planladık. Yan yana bu yolda ilerliyoruz. Kadınları bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim