Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberie göre, 'Tapu iptali ve alacak' davası açan Ahmet Öz, "400 dönüm arazinin 4'te birinde, yani 100 dönümünde hak sahibiyim ancak kardeşlerim bana 400 metrekarelik bahçeyi çok görüyor" dedi.Salihli ilçesindeki Poyraz Köyü'nde filmlere konu olacak olay Fatma Öz'ün (91), 46 yıl önce ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için köyde toprak ağası 3 çocuk babası Mehmet Uslucan'ın evinde işe girmesi ile başladı. Ailenin evinde yemek, ütü ve temizlik gibi işleri yapan Fatma Öz'ü iddiaya göre Mehmet Uslucan evlenme vaadi ile kandırdı ve bu birliktelikten 1974 yılında Ahmet doğdu.

"BİZİ İLGİLENDİRMEZ!"

Uslucan eşinden boşanmayınca, Fatma Öz babalık davası açtı. O yıllarda DNA testi olmadığı için 1979 yılında mahkeme, Öz'e aylık 150 lira nafaka ödenmesine hükmederek, 'Ahmet Öz belki Mehmet Uslucan'ın babası olabilir ancak nüfusuna almak zorunda değil' denildi. Gerçeği yıllar sonra annesinden öğrenen Ahmet Öz, 2015 yılında avukatı Varol Turbay aracılığı ile dava açtı. Ölen Uslucan'ın açılan mezarından alınan örneklerle Ahmet Öz'ün yüzde 99.9 oranında biyolojik babası olduğu ortaya çıktı. Uslucan'ın yıllar önce öldüğünü belirten çocukları, 'Bu mesele bizi ilgilendirmez' diyerek kardeşleri Ahmet Öz'ü kabul etmek istemedi.

Uslucan ailesinden yıllar önce annesi Fatma Öz'ün ekip biçmesi için 400 metrekarelik bir bahçe kiraladıklarını hatırlatan Ahmet Öz, "O zaman Mehmet Uslucan'ın babam olduğunu bilmiyordum. Askere gideceğim dönem kiramızı geciktirince verdikleri bahçeyi bizden geri almışlardı. 400 dönümlük mirastan pay vermeyi bırakın, 400 metrekarelik bahçe arazisini bile bize çok görüyorlar" diye konuştu. Avukat Varol Turbay "Müvekkilim zaten hakkı olanı alacaktır. Bizim tek amacımız tarafların anlaşıp konuyu birlikte çözmesidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim