Tümü sağlık çalışanlarından oluşan fotoğraf topluluğu 1.5 aylık kısa bir sürede çeşitli tekniklerle Manisa'da daha önce yapılmamış bir gece fotoğrafları serisi oluşturdu.  Pandemide yoğun çalışma koşullarından ve kısıtlama kararlarından kalan zamanlarında sert iklim şartlarına rağmen fotoğraf üretimini sürdüren topluluk 2. sergisi olan "Bu Şehrin Geceleri" isimli fotoğraf sergisiyle Manisa'da bir ilki gerçekleştirdi.  Sergide Şükran Öztürk, Kübra Karabayrak, Soner Güler, Onur Öngider, Olcay Ak Nalbant, Tülay Gökmen, Murtaza Pavizi, Abullah Coşkun ve Dönüş Özlem Açay tarafından gece çekilen 30 fotoğraf yer aldı. Manisa Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici, Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Serkan Saka, hastane çalışanları sergide yer alan eserleri inceledi. 

Manisa Şehir Hastanesi Fotoğraf Topluluğu sorumlusu Adli Tıp Uzmanı Sinan Uygun, “Biz 1 yıldır hastanemiz bünyesinde sağlık çalışanlarımız ile fotoğraf grubu oluşturduk. Tabi o zamanlar herkes bu konudan habersizdi.  Daha sonra sergi ile başladık. İlk sergiyi hastanenin kuruluş yıldönümünde sanal olarak açmıştık. O zamanlar koronavirüs daha yaygındı.  Şimdi de arkadaşlarımızla yeni bir sergi açalım dedik. Manisa’da böyle fotoğraflar çok bilinmiyor. Ben aynı zamanda Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD) üyesiyim.Orada arkadaşlarla eski sergilere baktık. Teknik amaçlı eğitim olsun diye. Topluluğumuzun tek sıkıntısı bu pandemi dönemine denk gelmesi. He yoğunuz hem de zaman yok. Geceleri toplanmaya başladık. Kısıtlanmaların olduğu zamanlarda çekmeye başladık. Bizim amacımız Manisa’da görülmeyeni göstermek. Bu yönde ilerlemeye çalışıyoruz. Bundan sonraki sergilerde de bakacağız yapılmamış olanı yapmaya çalışacağız tarihi fotoğraflar çok çekilmiş. Fakat bu tarz da sergi hiç olmamış. Bu topluluk tamamen sağlık çalışanlarından oluşuyor” dedi.

Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, “Manisa Şehir hastanemizde sağlık personellerimizin gece çekmiş oldukları resimler ile ilgili bir sergiye katıldık. 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği çerçevesinde böyle bir sergi açılmış. Bu vesile ile tekrar ben bütün hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Gayet güzel bir sergi olmuş ekip arkadaşlarımız ve sağlık personeli arkadaşlarımız 1,5 ay gibi bir sürede gece çalışma yaparak yoğun çalışma dönemlerine rağmen  gördüğünüz  Manisa’nın her yerini resmetmişler. Ben de resim çeken ve resim merakı olan bir kişi olarak çok beğendim. Manisa’nın geceleri ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bu serginin bence diğer günlerde de diğer günlerde geniş olarak sergilenmesini ben arkadaşlarımıza söyledim inşallah bu pandeminin de daha yavaşlamasına paralel olarak bu resimlerimizi Manisa’mızın uygun meydanlarında sergilemem imkanı bulacağız. Ben zevk ile gezdim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim