Ali Gültekin'in "0552 155 45 45" köşe yazısı:

"0552 215 45 45

‘Sokağımda Uyuşturucu Var’ Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, satan, üreten varsa, bunları önlemek için çözümü de var.
Narko Mobil hizmeti: 0552 155 45 45
Sanırım,   bir gazeteci köşesinde ilk defa rakamlardan oluşan telefon numarası ile başlık atıyor.
0552 215 4545 NEDEN ÖNEMSEDİM
Kendimi önemsediğim için.
Ailemi önemsediğim için.
Manisalıları önemsediğim için.
Manisa için,
İnsanlık için,
Sağlıklı toplum için,
Eğitimli toplum için,
Huzur için,
Gençlik için,
Gelecek için…
0552 215 4545 NUMARAYI NEDEN HAFIZALARIMIZA KAZIMALIYIZ?  
Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER), Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ile önleyici eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Akhisar Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi ve rehberlik öğretmenleri ile okul aile birliği üyelerine ‘Her türden bağımlılık ile ilgili uzmanlarca bilgi sunumu yapıldı.
MASDER Başkanı Şule Uygur salonda annelerin, babaların, öğretmenlerin gözleri ile temas kurarak bir anne feryadı ile “bize ihtiyaç duyduğunuz her yerde MASTER sorunlarınıza çözüm için yanınızda oluyor, yanınızda olacak.” Dedi. Uygur, ikili görüşmelerinde “MASTER,  sokak sokak, mahalle, mahalle, köy köy sizler ile buluşarak bağımlılık konusunda uzman ekibi ile bilgilendirme yapan, çözüm üreten çalışmalarını sürdürüyor.” Sohbetleri yaptı.
Prof. Dr. Artuner Deveci, Her türlü bağımlılığı sosyal ve sağlık boyutu ile bilimsel çalışmaları kaynak göstererek ele aldı. Akhisar Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi ve rehberlik öğretmenleri ile okul aile birliği üyelerine ‘Bağımlılık Bilgilendirme Sunumu yaptı. Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, oyun, internet, alışveriş, kumar, vücut geliştirme eksersizi… Bağımlılıklarını hekim gözü ile açıkladı. Bağımlılıklara başlama, bağımlı olma, bağımlılıklardan arınma sürecinde omurga olan aile bireylerinin nasıl davranış içinde olması gerektiğine vurgu yaptı.  
 Polis Hasan Aydar, Sosyal ve siyasal alanda Türkiye coğrafyası ve uyuşturucu baronlarının izlediği yolu anlattı.  Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ülkede üretimini, ülkeye ne amaçla sokulduğunu, pazarlanması, Pazar payının kimlerin eline geçtiğine açıklık getirdi. Uyuşturucu ve uyarıcı maddelere Pazar bulmak için her yaşta insanlara nasıl yaklaşarak tuzaklarına çektiklerini anlattı.
Gençlerin ergenlik döneminde sosyalleşmeyi sosyal içici olarak algılayan yanılıp; kendini gösterme, ispatlama, özenme, öfke, utanç, suçluluk, kızgınlık ve kaygı gibi sebepler ile bu konuda bilgisi olmayan aileden koparak çetelerin tuzağına sürüklenme sürecini anlattı.
 Farklı olma, karamsarlık ve isyankârlık olarak başladıkları her türden bağımlı olma sürecine girenlerin, yaşamını idame ettiremeyerek, insanlıktan çıktıklarını dile getirdi.
Hasan Atay, adeta yalvararak insanlığa seslendi.
Atay: Önce birey olarak kendiniz, aileniz, çevreniz, toplumu, köy, mahalle, Manisa, Türkiye insanlık için uyuşturucu ve uyarıcı maddeler için duyarlı olunuz.
 Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, üreten, satan, özendirme sergileyenleri0552 215 45 45  yardım hatını arayarak bilgi veriniz. Bu çağırı hattı salt suçluları, tutuklama, hapse atmaya, ceza ile caydırmaya yönelik değil. 0552 215 45 45’i arama:  Ahtapotun, kollarında sarılı, kan emicilerin bedenlerini, bilgilerini, bilinçlerini işlevsiz hale getirmelerini önlemek içindir.
0552 215 45 45’i arama: Bağımlıları kurtarma, sağlığına kavuşturma, sağlıklı insanlarımızı koruma amaçlıdır.
Dr. Ahmet Erdinçli, Uyuşturucu; taşıyan, kullanan, satanların yakalanıp yargılanmaları sonucu ceza evlerindeki yaşam koşullarını anlattı.
Dağılan aileler, pişmanlıklar, sönen hayatlar, rüyadan dört duvar arasında uyanma hikâyelerini paylaştı.
BİZİM MESELEMİZ
Her türden bağımlılık ile ilgili doğru uzman bilgisi edinemeyen anne ve babalar kendilerini ve aynı zamanda çocuklarını uyuşturucu bağımlılığından, baron ve çetelerin sinsi planlarından koruyamazlar. Bağımlılık sadece gençlerin değil, her yaşta yetişkinlerin sorunu. Prof.Dr. Artun Deveci hocamızın anlattığı gibi öncelik aileler bu konularda konferanslara gitmeli, STK’larda görev almalı, okumalı, araştırmalı. Aile bu konuda bilgilenmediğinde,  aile içerisinde biri diğerinin davranışlarını izleyerek belirtileri anlayamaz. Bağımlı aile bireyi hekim yardımı alsa dahi aile içerisinde bilgi akışı olmadığından olumlu sonuç alınamaz.  Aile büyükleri öncelikle yaşamları ile örnek olmalılar. Çevre ve toplum duyarlılıkları ile ‘Sokağımda Uyuşturucu Var’ Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, satan, üreten varsa bunun çözümü de var. Narko Mobil hizmeti 0 552 155 45 45 mutlaka aramalılar.
Şule Uygur’un çağırısına kulak vererek MASTER çalışmalarını her Manisalı sahiplenerek toplumsal duyarlılığı güçlendirmeli.
Dr. Ahmet Erdinçli hocamızın ‘Bağımlılıkla Mücadele Rehberi’ kitabını okuyarak, konferanslarına giderek, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile ilgili ‘Sokağımda Uyuşturucu Var’ Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, satan, üreten varsa bunun da çözümü var. Narko Mobil hizmeti 0 552 155 45 45 numarayı zihinlere kazılsın
SONUÇ OLARAK!
Kendin için,
Ailen için,
Manisa için,
Türkiye için,
İnsanlık için,
‘Sokağımda Uyuşturucu Var’ Bu çağırıya kulak ver. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, satan, üretenler dehlizlerdeki kendi karanlıklarına birilerini çekmesini önlemek için: Narko Mobil hizmeti 0 552 155 45 45’i ara.  Kendi karanlıklarında yarasalar gibi çırpınanları aydınlığa çıkaracak, çözüm yaratacak,  Narko Mobil hizmeti 0 552 155 45 45 nolu telefona mesaj, görüntü, ve sesli konuşma ile ulaşınız.
Hadi hayırlısı…"
Editör: TE Bilişim