Küçük Nurullah için Kula devlet hastanesinde kan toplama kampanyası başlatıldı. Konuyla ilgili konuşan Nurullah Berk bebeğin babası Yalçın İnal yaptığı konuşmada "Nurullah Berk’e can ver" sloganıyla Kampanya çerçevesinde, uygun kemik iliği bulunması için Kula devlet hastanesi ile başlattığımız kampanya ile Kula Devlet Hastanesi'ne kan örneği bırakabilecek" dedi. İnal "Berk için başlatılan kampanyada Kula Devlet Hastanesi'nde toplanan kanlar Ankara Üniversitesi İbni Sina Kemik İliği Bankası'nda incelenecek. İçinden biri Berk’e ya da kemik iliği bekleyenlere umut olur belki. Şimdiden bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MESAİ ARKADAŞLARINDAN KAMPANYAYA DESTEK
Kula belediyesi itfaiye hizmetlerinde çalışan baba Yalçın İnal’ın mesai arkadaşları Kula Devlet Hastanesi'ne gelerek kan örneklerini verdi. Hastane yetkilileri Kan verme süreci boyunca hastaneye gelerek vatandaşların kan verebileceğini belirterek ilk gün 250 kişi kan verdiği bildirildi.

1 TÜP KAN 1 HAYAT KURTARIR
Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Vahit Demir yaptığı açıklamada, Bir donör bir hayat kurtarır" diyerek bir tüp kan veren bir kişinin bir insanın hayatını kurtarabileceğine işaret etti. Demir Kulalı minik Nurullah Berk İnal isimli bebeğin Behçet Uz Çocuk hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor. Ailenin hastanemize gelerek çocukları için kan toplanması hususunda yaptığı başvuru sonrası Genel sekreterliğimizden alınan izinler doğrultusunda ailemize yardımcı olabilmek için bir ekip kurarak hızlı bir şekilde kan örneklerinin alımına başladık. Hastane olarak kurduğumuz ekip tarafından toplanan kanlar Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi kemik iliği bankasına gönderilecek" dedi.




Editör: TE Bilişim